Davutoğlu'ndan Demirtaş'a 'paralel yapı' suçlaması

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Selahattin Demirtaş'ı hedef aldı.

Yayınlanma: 09.12.2014 - 15:07
Abone Ol google-news

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Polonya'dan dönüşü sırasında uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı. Davutoğlu'nun gündeminde Bugün gazetesine yaptığı açıklamada, "Güvenlik paketi gelirse, sokaklarda durdururuz" açıklamasını yapan Selahattin Demirtaş vardı. Davutoğlu, Demirtaş'a 'paralel yapı' suçlamasıyla yüklendi.

"Bundan sonra dökülecek her kandan Demirtaş sorumludur. Kendisini sorumlu olmaya davet ediyorum" diyen Davutoğlu, Demirtaş'ı bu açıklamayı Bugün gazetesine yapmasından dolayı 'paralel yapı' ile işbirliği ile suçladı.

ÇÖZÜM SÜRECİ TOPLANTISI: Adımları ele aldık. Silahların bırakılması yönünde sözler vardı. Adım atılmadı, şiddet sokaklara yansıdı. Şiddet kullanımına karşıyız.

DEMİRTAŞ'IN SÖZLERİ: ("Güvenlik paketi gelirse, sokaklarda durdururuz" açıklaması) Demirtaş'ın bu açıklaması son derece sorumsuzca yapılan bir açıklamadır. Kendisiyle 1 Ekim'de yaptığımız görüşmede böyle söylemiyordu. Bundan sonra dökülecek her kandan Demirtaş sorumludur. Kendisini sorumlu olmaya davet ediyorum. Kamu düzeni Demirtaş'a da lazım.

BU MANŞET KİMİNDİ?

Demirtaş çıkıp nasıl bu organlarda çağrı yaptı... Paralel yapı ile örgüt arasındaki irtibatları biliyoruz.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler