Aksünger: Yeni belgeler elimizde

CHP’li Rıza Türmen, Osman Korutürk, Erdal Aksünger ve Emre Köprülü, 17- 25 Aralık soruşturmasının ardından görevden alınan polisler Yakub Saygılı ve Hüseyin Korkmaz’la görüştü.

Yayınlanma: 13.12.2014 - 05:00
Abone Ol google-news

CHP Meclis Soruşturma Komisyonu üyeleri Rıza Türmen, Osman Korutürk, Erdal Aksünger ve Emre Köprülü, 17- 25 Aralık soruşturması sonrası Emniyet’teki cemaatçi yapılanmaya yönelik operasyonda tutuklanan eski İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şubesi Müdürü Komiser Yardımcısı Hüseyin Korkmaz’ı cezaevinde ziyaret etti. CHP’li vekil Aksünger, ellerinde “yeni bilgi ve belgelerin olduğunu” belirterek “Görüştüğüm kişilerin anlatımlarından öyle görünüyor ki bu dava Tayyip Erdoğan’a kadar uzanan bir hikâye. Bu dava kapatılamaz deniliyor” dedi.

Rüşvet ve yolsuzluk operasyonunun ardından görevden alınan ve daha sonra meslekten ihraç edilen Yakub Saygılı’nın Silivri Cezaevi’nden Soruşturma Komisyonu’na mektup yazmasının ardından CHP’li komisyon üyeleri dün saat 10.00’da Adalet Bakanlığı Silivri Ceza İnfaz Kurumları Kampusu’na geldi. Yaklaşık 6 saatlik görüşmenin ardından konuşan Erdal Aksünger, ziyaret sırasında yeni bilgi ve belgelere ulaştıklarını belirtti. Aksünger, “Bunları kendi aramızda tartıştıktan sonra komisyona sunacağız. Sonra gündeme getirebiliriz” dedi. Aksünger şunları söyledi:

“Korkmaz tüm teknik analizleri bilen ve sürece en iyi hâkim olan bir komiser yardımcısıdır. Uzun bir görüşme oldu. Delillerin nasıl toplandığını, savcılık kararları olup olmadığı konusunu, mahkeme kararları ve takiplerin nasıl yapıldığı gibi konuları konuştuk. Özellikle yeni deliller ve yeni tanıklar konusunda isteklerimizin çoğu karşılanmadığı için arkadaşlarımızla oturup bu
konuyu yine talep edeceğiz. Bu dosya tüm Türkiye’de yönetime dokunuyor. Bu iş öyle görünüyor ki onların anlattıklarından söyleyeyim, Recep Tayyip Erdoğan’a kadar uzanan bir hikâye olduğunu düşünüyorlar.”

 

‘Haksızlığa uğradık diyorlar’

Saygılı ve Korkmaz’ın morallerinin nasıl olduğunun sorulması üzerine Aksünger “Haksızlığa uğradıklarını düşünüyorlar” yanıtını verdi.

Osman Korutürk de komisyonun görevini en iyi şekilde yapabilmesi için şahit konumunda olan herkesi dinlememeyi planladıklarını söyledi. “Komisyon, Yakub Saygılı’nın ifadesinin alınmasını reddetti. Daha öncesinden de rüşvet verdiği iddia edilen Rıza Sarraf davet edildi. Bir taraftan
soruşturmayı yürüten polisin ifadesi alınmazken, diğer taraftan rüşvet verdiği iddia edilen kişinin ifadesi alınıyor. Bu doğru mudur” yönündeki soruya Korutürk, “Doğru olmuş olsaydı biz buraya gelmezdik. Biz bunların açıklığa kavuşabilmesi ve komisyonun mümkün olan en geniş şekilde bu konuyu araştırması ve makul şüpheyi bulup, var mı yok mu bunu tespit düşünüyoruz. Onun için buradayız” dedi.

 

‘Herkesi dinlemek istiyoruz’

Eski AİHM Yargıcı Rıza Türmen de “Dinlediğimiz bu kişilerin önemi şu. Bu kişiler komisyona dilekçe verdiler. Dediler ki ‘biz birtakım şeyler biliyoruz, bizi dinlerseniz o zaman hakikatin ortaya çıkması amacımız gerçeği, hakikati ortaya çıkarmaktır. Biz burada bir savcı görevi görüyoruz, iddianame yazıyoruz. Onun için bütün delilleri, dinlenecek kişileri dinlemek isteriz” diye konuştu. Korutürk ve Türmen, daha sonra İstanbul Mali Şube Müdür Yardımcısı Yasin Topçu ile tutuksuz yargılanan eski İstanbul Organize Suçlar Şube Müdürü Nazmi Ardıç ile görüştü.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler