Maraş Katliamı'nı anmaya yasak

Kahramanmaraş Valiliği, Maraş olaylarının 36'ncı yıldönümü nedeniyle düzenlenecek her türlü basın açıklaması, yürüyüş ve eylemlerinin yasaklandığını bildirdi.

Yayınlanma: 18.12.2014 - 17:54
Abone Ol google-news

Alevi Bektaşi Federasyonu (ABF) Genel Başkanı Av. Fevzi Gümüş konuya ilişkin, "Yasakçı zihniyet Maraş'ta gerçek yüzünü gösterdi. Kahramanmaraş Valiliği 36. yıl sonra katliamda yitirdiğimiz canlarımızı anmak amacı ile yapacağımız anma mitingine izin vermedi. AKP iktidarı 21 Aralık'ta Maraş'ta yapacağımız anma mitingine izin vermeyerek geçmiş acılarla yüzleşme konusunda samimiyetsiz olduğunu göstermiştir. Bu yasaklama kararı ile Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Dersim konusundaki çıkışının ciddiyetten uzak  bir çıkış olduğunu geçmiş toplumsal acılar üzerinden ucuz bir siyaset yaptığını da göstermektedir. ABF olarak kararımızın arkasındayız. 21 Aralık'ta  yeni katliamlar olmasın diye Maraş'ta olacağız, katliamı unutturmayacağız" dedi.

"HERKESİ 21 ARALIK PAZAR GÜNÜ MARAŞ'TA YİTİRDİĞİMİZ CANLARI ANMAYA KATILMAYA ÇAĞIRIYORUZ"

Alevi Bektaşi Federasyonu (ABF) Genel Başkanı Av. Fevzi Gümüş, herkesi 21 Aralık Pazar günü Maraş'taki anmaya katılmaya davet ederek, "Alevi Örgütlenmesi olarak kararlı bir şekilde bir arada yaşama kültürünü tahrip eden karanlıkta kalmış bütün katliamların aydınlığa kavuşturulması için mücadele veriyor ve laikliği, bireyin ve emeğin özgürleştirilmesini, devletin demokratikleştirilmesini savunan güçlerle omuz omuza olmayı önemsiyoruz. Maraş katliamının 36. yılını lanetliyor, şehitlerimizi anıyoruz. Bu yıl dönümünde tüm emekçileri ve halkımızı, vicdan ve adalet duygusu içine olan herkesi 21 Aralık Pazar günü Maraş'ta yitirdiğimiz canları anmaya katılmaya çağırıyoruz. Vereceğiniz desteğin, farklı kültürlerin ve inançların bir arada yaşayabileceği bir Türkiye özleminin gerçekleşmesine katkı sunacağını, Maraş katliamını unutturmak isteyen çevrelere etkili bir cevap olacağına inanıyoruz" dedi.  


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler