Sorgular tamamlandı, karar bekleniyor

Aralarında Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı ve Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca'nın da bulunduğu 12 kişinin Adliye'deki sorgusu tamamlandı. Hakimin kararı bekleniyor.

Yayınlanma: 18.12.2014 - 23:50
Abone Ol google-news

MAHKEME KARARINI 14.00'DE AÇIKLAYACAK
Tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edilen Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı, Samanyolu Yayın Gurubu Başkanı Hidayet Karaca'nın da aralarında bulunduğu 12 kişinin sorgusu tamamlandı. Mahkeme, 12 kişi ile ilgili kararını saat 14.00'de açıklayacağını duyurdu.


14 Aralık Operasyonu kapsamında savcılık sorgusu tamamlanan, aralarında Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı, Samanyolu Yayın Gurubu Başkanı Hidayet Karaca, eski İstanbul İl Emniyet Müdür Yardımcısı Tufan Ergüder'in de bulunduğu 16 kişi, sabah saatlerinde Eyüp Devlet Hastanesi ile Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Çağlayan'da bulunan İstanbul Adalet Sarayı'na getirilmişti.

ADLİ KONTROL TALEBİYLE SEVK EDİLEN 4 KİŞİ SERBEST BIRAKILDI
Sabah 07.00 sıralarında adliyeye getirilenlerin mahkeme sorgularına 12.00'de başlandı. Sorgulamayı yapan İstanbul 1. Sulh Ceza Hakimi Bekir Altun, önce adli kontrol talebiyle sevk edilen Musafa Uyanık, Ferdi Taşkaya, Halit Akbulut ve Ayhan Akça'yı serbest bıraktı.

GÖRÜNTÜLÜ SORGU YAPILDI
Hakim Altun ardından tutuklanma talebiyle sevk edilen 12 kişinin ifadesine başladı. Hakim Altun görüntülü ifade aldı. İfadelerin sonunda avukatlara sorgu zaptı yerine müvekkillerinin ve kendilerinin sorgu ve savunmalarını içeren CD'ler verildi.

KARAR 14.00'DA AÇIKLANACAK
Gece 23.30'da biten sorgunun ardından şüpheli avukatları ile görüşen 1. Sulh Ceza Hakimi Bekir Alun, tutuklama veya serbest bırakma yönündeki kararını saat 14.00'de açıklayacağını duyurdu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler