Dumanlı serbest, Karaca ve eski emniyet müdürü tutuklandı

14 Aralık’ta düzenlenen operasyonla gözaltına alınan Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı serbest bırakıldı. Aralarında Hidayet Karaca'nın da bulunduğu dört kişi için ise tutuklama kararı çıktı. Karaca'nın tutuklama gerekçesi 'örgüt kurmak ve yönetmek.'

Yayınlanma: 19.12.2014 - 13:50
Abone Ol google-news

'14 Aralık Operasyonu' kapsamında gözaltına alınanlar hakkında karar açıklandı.

Mahkeme Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı'yı 'yurt dışı yasağı' koyarak serbest bıraktı. Mahkeme heyeti, Dumanlı ile birlikte 8 kişiyi de serbest bıraktı.

KARACA VE ERGÜDER TUTUKLANDI

Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca, 'örgüt kurmak ve yönetmek' suçuyla tutuklanırken, eski Terörle Mücadele Şube Müdürü Tufan Ergüder, Asayiş Şube Müdürü Ertan Erçıktı ve Emniyet Amiri Mustafa Kılıçarslan 'örgütü üyesi olmak' suçundan tutuklandı.

HİDAYET KARACA'DAN İLK AÇIKLAMA

Hidayet Karaca, tutuklama kararının ardından yaptığı ilk açıklamasında, "Hayali senaryo ile tutuklama varsa, hayali bir karar var" dedi.

12 KİŞİNİN SORGUSU 11 SAAT SÜRMÜŞTÜ

Soruşturmayı yürüten savcılık tarafından tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk edilen Dumanlı ve Karaca ile emniyet müdürleri Tufan Ergüder ve Ertan Erçıktı'nın da bulunduğu 12 kişinin sorgusu İstanbul 1. Sulh Ceza Hakimliğince yapılmıştı. Yaklaşık 11 saat süren ifade işlemlerinin ardından gece saatlerinde kararın saat 14:00'de açıklanacağı duyurulmuştu. Dün saat 12.00'de başlayan sorgulamada ilk olarak Ekrem Dumanlı ifade vermişti. 11 kişinin ifade verdiği sorgulamada Hidayet Karaca savunma yapmayı reddetmişti.
Dumanlı'nın serbest bırakılması kararına adliyedeki kalabalığın tepkisi - VİDEO

İstanbul merkezli 13 ilde 14 Aralık'ta başlatılan operasyonlar kapsamında 30 kişi yakalanmış, Cumhuriyet savcısı tarafından ifadeleri alınan şüphelilerden Elif Yılmaz, Ebru Şenvardar, Naci Çelik Berksoy, Hüseyin Gülerce, Makbule Çam Elamdağ, Ahmet Şahin, Ali Kara, Salih Asan, Engin Koç, Hikmet Tombulca, Samim Noyan, Fahri Sarrafoğlu, Mutlu Ekizoğlu, Mustafa Altunbulak, Halit Akbulut, Ayhan Akça, Mustafa Uyanık ve Ferdi Taşkaya serbest bırakılmıştı.

İşte Dumanlı'nın savcıya verdiği ifadenin tam metni 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler