'Laik eğitim' istediler, gaz bombasıyla cevap verildi: 100 gözaltı

Ankara'da "Laik Eğitim ve Emeğe Saygı" diyen eğitimcilere polis müdahale etti.

Yayınlanma: 20.12.2014 - 11:15
Abone Ol google-news

Birleşik Kamu İş Görenleri Sendikaları Konfederasyonu ve Eğitim-İş üyelerinden oluşan grup, "Laik Eğitim ve Emeğe Saygı" eylemleri kapsamında Yatağan'dan başlatılan yürütüş Ankara'ya ulaştı.



Ankara'da ulaşan gruba polis müdahale etti. Tandoğan'daki müdahalede TOMA ve gaz bombaları kullanıldı. Çıkan olaylarda Eğitim-İş Genel Başkanı Demir ve 100'den fazla sendika üyesi gözaltına alındı.

POLİS GENÇ YAŞLI DEMEDİ... İŞTE O ANLAR

"POLİS HİÇ BİR UYARIDA BULUNMADI"

Gözaltına alınıp, sağlık kontrolünden geçirilen ve emniyette ifade için tutulan Eğitim İş Antalya Şube Başkanı Mehmet Balık, "Antalya'dan iki otobüs Tandoğan Meydanı'nda sabah saat 10.30 sıralarında ulaştık. Polis hiçbir uyarıda bulunmadan TOMA'larla ve gaz bombalarıyla saldırdı. Grubu tepeden tırnağa ıslattı. Yaşlı, genç, çoluk çocuk demeden hepimizi slattı. Ramazan Azıtepe ve Selma Kum arkadaşımızla gözaltındayız. Sağlık kontrolünden geçirildik ve emniyette ifademiz alınması için bekliyoruz. Hiçbir uyarı yapılmadı. Tek suçumuz vatanımızın bütünlüğünü savunmak, hırsıza karşı koymak. Öğretmenlerimizin ve memurlarının haklarını savunmak. Yaşasın tam bağımsız Türkiye. Yaşasın cumhuriyet devrimleri. Yaşasın Eğitim İş" diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler