Bu ne yaman ortaklık

Urla villalarıyla gündemden düşmeyen Latif Topbaş’la ortağı Dursun Uyar Aytaç Et’te 60 milyon TL’lik sermaye artırımı yaptı. Sermaye artırımında imzası bulunan Uyar’ın binlerce mağdur yarattığı Yimpaş şirketleriyle ilgili son 10 günde 3 tane iflas davası açıldı.

Yayınlanma: 22.12.2014 - 05:00
Abone Ol google-news

17-25 Aralık yolsuzluk operasyonunda adı Urla villarıyla gündeme gelen İşadamı Mustafa Latif Topbaş ile Yimpaş’ın patronu Dursun Uyar’ın ortaklığındaki Aytaç AŞ’nin sermayesinin 60 milyon TL artırıldığı ortaya çıktı.

Şirketin sermayesi Haziran 2014’te 140 milyon TL’ye yükseltildi. Kararın altında Topbaş ve Uyar’ın imzası bulunuyor. Uyar’ın patronluğunu yaptığı yeşil sermaye şirketleri Yimpaş Holding, Yimpaş İhtiyaç ve Yimpaş Gıda şirketleriyle ilgili “son 10 günde 3 iflas davası” açıldı. Mağdur avukatlarından Dr. Acun Papakçı, “Yimpaş şirketinin malvarlığını azaltmaya yönelik hileli bir tasarrufta bulunulması durumunda TCK’nin 161. maddesi uyarınca ‘hileli iflas’ suçu işlenmiş olur. Son dönemde Yimpaş’ın en önemli malvarlıklarından olan Aytaç şirketlerinin fabrikalarının, markalarının elden çıkartılması ile ilgili olarak; satımın gerçek değerinde yapılıp yapılmadığı, gerçekten bir ödeme yapılıp yapılmadığı, bu ödemenin nereye harcandığı konusunda araştırma yapacağız. Ve suç duyurusunda bulunacağız” dedi.

2013 yılının Temmuz ayında et ve şarküteri ürünleri üreticisi Aytaç Et, Yıldız Holding tarafından satın alındı. Daha sonra Topbaş şirketin Yönetim Kurulu Başkanı, Aytaç’ın kurucusu Dursun Uyar da başkan vekili oldu. Aytaç Beyazet Sanayi ve Ticaret AŞ Haziran 2014’te 80 milyonluk sermayesini 140 milyon TL’ye çıkarttı. Sermaye artırımında imzası bulunan Uyar, Yimpaş mağduruna parasını geri ödemeyince son 10 günde ardı ardına iflas davaları açıldı. Almanya’daki yeşil sermaye mağdurlarından A.Ç. ile M.A.K. 9 Aralık 2014’te Yimpaş Holding’e, M.A.K. 12 Aralık 2014’te Yimpaş İhtiyaç’a, Z.A., G.A., N.A. ve S.A. 12 Aralık 2014 tarihinde Yimpaş Gıda’nın iflası için Yozgat’taki yerel mahkemelere başvurdu.

17 Aralık’ın ardından internete düşen ses kayıtlarında Topbaş’la, dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan arasında geçtiği ileri sürülen konuşmalarda, Topbaş, Erdoğan’a İzmir Valisi’ni (Cahit Kıraç) şikâyet ediyordu. Valinin söz konusu villaları yıkmak istediğini söyleyerek Erdoğan’ı durumdan haberdar ediyordu. Aynı villalarla ilgili Topbaş ile Cumhurbaşkanı’nın kızı Sümeyye Erdoğan arasında geçtiği ileri sürülen diyalogda da Sümeyye Erdoğan, villalarda yapılmasını istedikleri tadilatlarla ilgili Topbaş’a bilgi veriyordu. Topbaş ses kayıtlarının ardından yaptığı açıklamada, villaların Başbakan Erdoğan’a ait olmadığını belirterek “misafirlerinin isteklerini öğrenme çabası” olarak nitelemişti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler