‘Haziran’dan gövde gösterisi

Gezi Parkı eylemleri sonrasında oluşan forumları temel alan ve çok sayıda sivil toplum örgütü, siyasi parti ile inisiyatifin bir araya gelmesiyle oluşan “Birleşik Haziran Hareketi” dün Ankara ve İstanbul’da “Gericiliğe ve faşizme karşı Haziran çağırıyor” başlığı altında toplandı. ‘Gezi’nin damgasını vurduğu etkinliklere öldürülen gençlerin aileleri de katıldı.

Yayınlanma: 22.12.2014 - 05:00
Abone Ol google-news

Gezi Parkı eylemleri sonrasında oluşan forumları temel alan ve çok sayıda birey, siyasi parti, sivil toplum örgütü ve inisiyatifin bir araya gelmesiyle oluşan “Birleşik Haziran Hareketi” dün Ankara ve İstanbul gövde gösterisi yaptı.

Ankara’da bir araya gelen “Birleşik Haziran Hareketi” Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonu’nda bir  düzenledi. Gezi Parkı protesto gösterileri sırasında yaşamını yitiren Mehmet Ayvalıtaş’ın babası Ali Ayvalıtaş da salonu dolduranlara bir konuşma yaptı. İlk şehidin kendi oğlu olduğunu söyleyen Ayvalıtaş, “Biz bugüne kadar hep yönetildik, yönetime hiç talip olmadık. Şimdi elimizi taşın altına koyup ülkemize sahip çıkma zamanıdır” dedi.

Gezi Parkı gösterilerinde yaşamlarını yitiren gençlerin faillerinin keyiflerinin yerinde olduğunu söyleyen Ayvalıtaş, “Onlar kutuların içindeki paraları faizleriyle geri alıyorlar. Bizim evlatlarımız ise toprağın altında. Bu diktatörlüğe hesap soralım” diye konuştu. Öğretmenler, işçiler, kadınlar ve gençler hükümetini sert sözlerle eleştirdi. Konuşmalar sık sık “Hırsız, katil AKP” gibi sloganlarla kesildi. Kongreye CHP Denizli Milletvekili İlhan Cihaner de katıldı. Etkinlik, Hüsnü Arkan ve Marsis konserleri ile sona erdi.

“Birleşik Haziran Hareketi”nin İstanbul’daki buluşması Bostancı Gösteri Merkezi’nde gerçekleşti. “Gericiliğe ve faşizme karşı Haziran çağırıyor” başlığıyla gerçekleştirilen etkinlikte, salonda Gezi şehitlerinin fotoğraflarının bulunduğu pankartlarla birlikte, kadın hakları, iş güvenliği ve taşeronlaşmaya karşı çeşitli pankartlar asıldı. “Berkin Elvan 15’inde bir fidan” , “Bu daha başlangıç, mücadeleye devam” , “Hükümet istifa” sloganlarının atıldığı, oyuncu Barış Atay ve gazeteci Ece Zereycan’ın sunuculuğunu yaptığı etkinlikte Gezi Direnişi’nin görüntülerinin yer aldığı sinevizyon gösterildi.

Etkinlikte konuşan avukat Can Atalay “14 yaşında bir çocuğun acısına saygı göstermeyen bir diktatörden, hesap sormak dahi bizim yan yana gelişimiz için yeterlidir. Bu kürsü Ahmet Kaya’ların, Mahir’lerin, Ali İsmail’in, Ethem’in, Mehmet Ayvalıtaş’ın ve hiç böyle bir olanak bulamamış Berkin’in kürsüsüdür. Gezi Direnişi, Haziran Direnişi, yani bizim de parçası olduğumuz o muhteşem günler, neoliberal, otoriter İslamcı tek parti devletinin karşısına dikilen bir yurttaşlık hareketidir. AKP’nin diktatörlüğüne son vereceğiz” dedi. Berkin Elvan’ın babası Sami ve annesi Gülsüm Elvan’ın da katıldığı etkinlikte çeşitli tiyatro ve müzik grupları da sahne aldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler