İÜ öğrencileri can güvenliklerinin sağlanmasını talep ediyor!

İstanbul Üniversitesi (İÜ) Edebiyat Fakültesi öğrencilerinin geçici olarak öğrenim gördükleri Vefa Ek Binası deprem sonrası ağır hasarlar almıştı. Öğrenciler, okulda can güvenliği istediklerini tekrar yineledi.

Yayınlanma: 10.12.2019 - 18:21
İÜ öğrencileri can güvenliklerinin sağlanmasını talep ediyor!
Abone Ol google-news

İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi'nde sürdürülen restorasyon çalışmasından dolayı bir süredir İngiliz Dili ve Edebiyatı ve birçok bölüm daha Vefa ek binasına taşındı.

Can güvenliklerinin olmadığı bir binada okumak istemediklerini dile getiren öğrenciler, depremin ardından oluşan hasarın apar topar kapatıldığını, bina hasar tespiti okula gelen yapı kontrol ekiplerinin binanın ‘acil olarak yıkılması’ yönünde rapor verdiğini ancak yayınlanmadığını ve dekanlığın “bize bir rapor ulaşmadı” gibi şaibeli bir açıklama yaptığını söyledi.

Sosyal medya üzerinden binanın hasarlı videolarını yayımlayan öğrenciler, "Depremin ardından oluşan hasar apar topar kapatılmış, bina hasar tespiti için yapılan çalışmalardan sonra hiçbir rapor yayınlanmamış ve dekanlık da 'bize bir rapor ulaşmadı' gibi şaibeli bir açıklama yapmıştır.

Can güvenliğinin olmadığı bir binada okumak zorunda değiliz. Mevcut raporun elimize ulaşmasını ve yönetim tarafından bilgilendirilmek en büyük hakkımız" ifadelerini kullandı.


VALİLİĞİN YIKIM KARARI VERDİĞİ İDDİA EDİLDİ

Valiliğin yıkım kararı verdiği iddia edilen bina için rektör, öğrencilere gerekli açıklamaları yapmıyor. Ders saatleri içerisinde binada yapılan testleri gören öğrenciler raporun rektöre ulaştığını düşünüyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler