Cezaevindeki çocuklar için ihlal kararı

Anayasa Mahkemesi, cezaevinde tutuklu veya hükümlü olan annelerinin yanında kalmak zorunda olan çocuklarla ilgili örnek bir karara imza attı. Mahkeme, cezaevinde iki çocuğuyla kalan kadının infazın durdurulması talebinin reddedilmesi nedeniyle “aile hayatına saygı hakkı”nın ihlal edildiğine karar verdi.

Yayınlanma: 14.12.2019 - 02:00
Cezaevindeki  çocuklar için  ihlal kararı
Abone Ol google-news

Diyarbakır E Tipi Ceza İnfaz Kurumu’nda 2014 doğumlu çocuğu ile birlikte kalan hükümlü Şükran İrge, 12 Şubat 2016’da doğan bebeğinin bakımı ve ihtiyaçlarını karşılayabilmek için savcılıktan infazın ertelenmesini talep etti. Başsavcılık, olumsuz yanıt verirken, ağır ceza mahkemesi de itirazı reddetti. 21 yıl 65 ay 7 gün kesinleşmiş hapis cezası bulunan kadın mahkûm, AYM’ye başvurdu. AYM, ilk başvuruda İrge’nin tedbir talebinin kabul edilerek daha uygun şartlardaki başka bir cezaevine nakledilmesini istedi. Bunun üzerine İrge, Sincan Kadın Kapalı Cezaevi’ne nakledildi.

Başvuruyu esastan görüşen AYM, başvurucunun Ceza İnfaz Kurumu’nda küçük çocuğu bulunduğu gerekçesiyle infazın ertelenmesi talebinin reddi nedeniyle aile hayatına saygı hakkının ihlal edildiğine karar verdi. Başvurucuya, 5 bin 500 TL manevi tazminat ödenmesine hükmedildi.

RF-4’TE ŞEHİT OLAN PİLOT KARARI

AYM, Suriye sınırında düşürülen, TSK’ye ait RF-4 model uçağın içinde şehit olan iki pilot yüzbaşının ailesinin, MSB’ye açtığı tazminat davasının “süre aşımı” gerekçesiyle reddedilmesi nedeniyle mahkemeye erişim hakkının da ihlal edildiğine karar verdi. AYM, yargılanmasının yenilenmesine hükmetti. 22 Haziran 2012’de vurulan Hava Kuvvetleri’ne ait jetin düşmesi sonucu pilot yüzbaşılar Gökhan Ertan ve Hasan Hüseyin Aksoy şehit olmuştu. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler