PTT vurgunu Bakan’a soruldu

CHP’li Bülent Tezcan ve İYİ Partili Aytun Çıray, gazetemizin gündeme getirdiği PTT vurgununu Meclis’e taşıdı. Bakan Albayrak’tan yanıtlaması istenen önergede, devredildiğinde kasadaki 650 milyon liranın akıbeti, son iki yıldaki 900 milyon liralık zararın nedenleri soruldu.

Yayınlanma: 25.12.2019 - 12:14
Abone Ol google-news

CHP Aydın Milletvekili Bülent Tezcan ve İYİ Parti İzmir Milletvekili Aytun Çıray, gazetemizin manşetten duyurduğu Türkiye Varlık Fonu’na devredilmeden önce kasasında 650 milyon TL para olan PTT’nin, fona devredildikten sonra iki yıl içinde 900 milyon TL zarar uğratıldığı haberini Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) taşıdı.

Milletvekilleri, gazetemiz Ege Bölge Temsilcisi Tuncay Mollaveisoğlu’nun ortaya çıkardığı PTT’deki büyük vurgunu Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’a sordu. Soru önergesi veren iki vekil, PTT’nin iç denetim raporlarına yansıyan zarara dikkat çekti.

Çıray, soru önergesinde Albayrak’a “İddialar doğru mudur? Zarar ettiği doğruysa, bu 1,5 milyar TL’lik meblağın akıbeti nedir? Toplamda 3 bin şubesi olan PTT’ye 600 bin adet oda spreyinin piyasa fiyatı olan 2 TL yerine 60 TL ödenerek sipariş edilmiş midir ve bu konudaki harcamalar ileri sürüldüğü gibi bir yılda 5 milyon TL’yi bulmuş mudur?” sorularını yöneltti. CHP’li Tezcan ise önergesinde “PTT’nin, fona devredildikten sonra iki yıl içinde zararı ne olmuştur? Oda parfümü harcamaları hakkında açıklama yapacak mısınız? Sayıştay Varlık Fonu’na devredilen bazı şirketlerde inceleme yapabiliyorken o şirketlerin alt şirketlerinde hiçbir şekilde denetleme yapamıyor. Bu denetimsizliğin önüne geçmeyi düşünüyor musunuz? Henüz ticari faaliyetlerine başlamayan PTT’nin alt şirketi olan Kule A.Ş’nin hesaplarına 20 milyon TL nakit aktarıldığı doğru mudur? PTT’nin Anadolum Destek Lojistik Hizmeti A.Ş adlı araç kiralama firmasına, araç kiralama bedeli ve reklam anlaşması adı altında piyasa şartlarının çok üzerinde para aktarıldığı doğru mudur? PTT Anadolum, Kule A.Ş, PaYE, PTTAVM, PTT teknoloji gibi alt şirketlerde ayrıcalıklı yöneticiler olduğu ve yüksek maaşlarla atadıkları iddiaları gerçek midir?” sorularını sordu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler