Torun Center davasında skandal

Torunlar İnşaat yöneticilerine verilen takipsizlik kararı ile tartışma konusu olan yargılama sürecinde bir skandal daha!

Yayınlanma: 24.12.2014 - 11:01
Abone Ol google-news
Mecidiyeköy’de TOKİ denetiminde olan Torun Center’da 32’nci kattaki asansör, içindeki emekçilerle birlikte yere çakılmıştı. 6 Eylül’deki kazanın ardından 10 işçi hayatını kaybetmişti. İstanbul Cumhuriyet Savcısı Erdal Bağcı, Torun Center inşaatında 10 işçinin öldüğü asansör faciasıyla ilgili iddianameyi hazırlamıştı. 25 kişinin 4 yıldan 22.5 yıla kadar hapsi istenirken, Torunlar İnşaat’ın patronlarına ve üst düzey yöneticilerine takipsizlik kararı verildi.

Facianın ardından ilk duruşma bugün görülecek. Duruşma öncesi alınan önlemler yine dikkat çekti. Skandal bir karara imza atılarak Torunlar İnşaat yetkililerinin yargılanmadığı davanın duruşmasında yaşananların paylaşılmasına mahkeme engel olmak istiyor.
CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal Torunlar ile ilgili İst .13 Ağır Ceza Mahkemesi’nin duruşma salonunun girişinde asılı kararı kamuoyu ile paylaştı. Mahkeme duruşma salonu girişinde telefonların toplanmasını istedi.

İşte Tanal’ın paylaştığı o karar…


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler