Sistem savrulması: 24 kararname, 31 düzeltme

CHP Genel Başkan Koordinatör Başdanışmanı ve İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak, Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi kapsamında çıkarılan 24 asıl kararnameyi düzeltmek için 31 farklı kararname yayımlandığını belirterek, “55 Cumhurbaşkanlığı kararnamesinin 31’inin daha önce çıkarılan kararnamelerde değişiklik ve yanlışı düzeltmek için çıkarılmış olması bile sistemin yönetmekteki yetersizliğinin ve ülke yönetimindeki savrulmanın, ciddiyetsizliğin örneğidir” diye konuştu.

Yayınlanma: 08.01.2020 - 02:00
Sistem savrulması: 24 kararname, 31 düzeltme
Abone Ol google-news

CHP’li Toprak, 1.5 yılını dolduran Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminde çıkarılan Cumhurbaşkanlığı kararnamelerini ele aldı. Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin parlamenter sisteme göre daha hızlı, etkili ve istikrarlı bir hükümet sistemi olduğu iddiasıyla getirildiğini belirten Toprak, yeni sistemde kararların daha etkili ve sağlıklı alınacağı savunulurken bu durumun tam tersi bir manzara yaşandığına işaret etti. Toprak, “Sistemde alelacele çıkan Cumhurbaşkanlığı kararnameleri hemen arkasından tekrar değiştiriliyor, tekrar tekrar düzeltiliyor. Nerede hız? Nerede istikrar” dedi. 

Türkiye’nin yeni sistemle yönetilmeye başlandığı Temmuz 2018’den bu yana çıkarılan 24 Cumhurbaşkanlığı kararnamesindeki hatalar, eksikliklerin düzeltilmesi için bugüne kadar 31 yeni kararname daha çıkmak zorunda kaldığını anlatan Toprak, şunları dile getirdi: 

“Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminde o günden bu yana uygulamaya konulan 55 Cumhurbaşkanlığı kararnamesinin 31’inin daha önce çıkarılan kararnamelerde değişiklik ve yanlışı düzeltmek için çıkarılmış olması bile sistemin yönetmekteki yetersizliğinin ve ülke yönetimindeki savrulmanın, ciddiyetsizliğin örneğidir.” 

1 KARARNAME 16 KEZ DEĞİŞTİ!

10 Temmuz 2018 tarihinde yayımlanan 1 sayılı Cumhurbaşkanlığı kararnamesinde şimdiye kadar tam 16 ayrı Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle değişiklik yapıldı. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler