Türk Telekom'dan Siber Saldırı açıklaması

Türk Telekom'un internet hizmeti TTNET'te saat 15.00'dan beri bağlantı sorunu yaşanıyor. Türk Telekom'dan sorun ile ilgili yapılan açıklamada, erişim aksaklıklarının 'Siber Saldırı' ile ilgili olduğu ileri sürüldü.

Yayınlanma: 20.01.2020 - 17:39
Abone Ol google-news

15:00 itibariyle internet kullanıcılarının büyük bir bölümü bağlantı sorunu yaşamaya başladı. Google neden açılmıyor?, Türk Telekom çöktü mü?, TTNET Çöktü mü? sosyal medya platformlarında ve diğer arama motorlarında gündem konusu oldu. Ekşi Sözlük'te 20 Ocak Google'ın Çökmesi, 20 Ocak 2020 TTNET'in çökmesi etiketleri gündem olurken, Twitter'da #Google , #türktelekom , #ttnet hashtagları tt listesinde üst sıralara kadar çıktı.

TÜRK TELEKOM: SİBER SALDIRILARDAN KAYNAKLANIYOR

Türk Telekom'dan sorun ile ilgili yapılan açıklamada, erişim aksaklıklarının 'Siber Saldırı' ile ilgili olduğu öne sürüldü. Türk Telekom'dan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

20 Ocak 2020 Pazartesi günü internet erişiminde yaşanan problemlere dair, Türk Telekom olarak halkımızı ve paydaşlarımızı bilgilendirme sorumluluğumuz çerçevesinde açıklama yapılması gereği doğmuştur.

Söz konusu erişim aksaklıkları, dünyada pek çok kurumun hatta devletlerin maruz kalabildiği ‘Siber Saldırı’ ile ilgili olup, saldırılar bu kez Türk Telekom’un DNS’lerine yönelik yapılmaktadır.

Türk Telekom’un alanında yetkin siber güvenlik uzmanları, saldırıları bertaraf etmek, yurt içi ve yurt dışı internet trafiğini normal seyrinde devam ettirmek için yoğun bir çalışma içerisindedir.

Türkiye’nin en büyük Siber Güvenlik Merkezine sahip olan Türk Telekom’un, gerekli önlemleri alarak, kullanıcılarımızın bu saldırılardan etkilenmemesi için çalışmalarını sürdürdüğünü kamuoyunun bilgisine sunarız.

Benzer bir sorun 19 Aralık tarihinde yaşanmış ve 2 saat boyunca Google servislerine erişim sağlanamamıştı.


İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler