Ergenekon mağduru Gürses’e talimatlı ihbar üzerine FETÖ soruşturması

FETÖ'nün Ergenekon kumpasıyla tutuklanan ve hapis yatan Prof. Emin Gürses'in "FETÖ ile irtibatlı olduğu" iddiasıyla iki yıl boyunca araştırıldığı ortaya çıktı.

Yayınlanma: 05.02.2020 - 11:37
Abone Ol google-news

Ergenekon mağduru Prof. Emin Gürses’in “FETÖ ile irtibatlı olduğu”na ilişkin ihbar üzerine hakkında iki yıldır araştırma yapıldığı öğrenildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yakınındaki isimlerin talimatı ile şikayet edildiğini söyleyen Gürses, kendisini şikayet eden kişi ile konuştuğunu anlatarak, “Bana kendisinin yazmadığını birilerinin yazdırdığını söyledi. Talimat veren kişiler de Recep Tayyip Erdoğan’ın yanındaki adamlar.  Kim olduklarını Tayyip Bey  biliyor” dedi. 

Sezgin Kocabay isimli bir kişinin Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’ne (CİMER) yaptığı şikayet ile Emin Gürses’in de aralarında bulunduğu 4 kişinin FETÖ ile irtibatı olduğunu öne sürüldü. CİMER’e yapılan başvuruyu ‘ihbar’ kabul eden Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla Gürses hakkında iki yıl boyunca gizliden soruşturma yürütüldü. Emin Gürses hakkında yürütülen soruşturmadan ihbarın asılsız olduğunun anlaşılması ve takipsizlik kararının ardından haberi oldu. Gürses  şikayet dilekçesinin Erdoğan’ın çevresindeki kişiler tarafından yaptırıldığını ileri sürerek,“Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yakınındaki isimlerin talimatıyla Sezgin Kocabay hakkımda şikayetçi olmuş. Kocabay’a işin aslını sordum. Bana kendisinin yazmadığını birilerinin yazdırdığını söyledi. Bu kişi Polislikten atılmış ve Osmanlı Ocakları Eskişehir İl Başkanı. Üstelik FETÖ’den de yargılanıyor. Ben 23 yıldır devlet memuruyum. Ergenekonda da 10 sene uğraştık, 10 sene sonra beraat ettik ama hayatımızı mahvettiler. Hakkımı helal etmiyorum. Cumhurbaşkanı Erdoğan’a da ‘Ben izin vermeden cennete gidemezsiniz’ dedim” dedi. 

‘TALİMAT VERENLERİ ERDOĞAN BİLİYOR’

Kocabay’ı yönlendirenlerin kim olduğunun Recep Tayyip Erdoğan tarafından bilindiğini savunan Emin Gürses, “Türkiye’de AKP’li olmayan bir sürü kişi hakkında soruşturma yapıyorlar ve kimsenin haberi yok. Beni ispiyonlayan kişiler, yani talimat veren kişiler de Recep Tayyip Erdoğan’ın yanındaki adamlar. Kim olduklarını Tayyip Bey de biliyor. CİMER’e kimi şikayet edersen et herhangi bir sorumluluk olmadan işlem yapılıyor. Yani ispiyonlamak serbest. Türkiye’yi ispiyon memleketi yaptılar. Benim olaydan takipsizlik kararı verildikten sonra haberim oluyor. Savcıların kendi adına araştırma yapması lazım. Çoğu FETÖ’cü. Bu bizim gibileri yıldırmak için yapılıyor” diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler