Cemaate polis desteği

Acıbadem’deki Şehit Mete Sertbaş Parkı’na komşu arazideki yurt inşaatı mahkeme kararına karşın sürüyor. Bölge sakinlerinin nöbeti sürerken İBB’nin mühürleme girişimi polis tarafından engellendi.

Yayınlanma: 08.02.2020 - 02:00
Cemaate polis desteği
Abone Ol google-news

Üsküdar Belediyesi tarafından 49 yıllığına bedelsiz AKP’ye yakın vakıflardan Aziz Hüdayi Vakfı’na verilen Acıbadem’deki Şehit Mete Sertbaş Parkı’na komşu arazideki yurt inşaatının mühürlenmesine karşın inşaatın sürdüğü tespit edildi. Bölgedeki yurttaşların itirazları üzerine inşaata tekrar gelen İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) yetkilileri polis tarafından içeri alınmadı. Bölge sakinlerinin nöbeti ve tepkisi sürüyor. 

Türkiye İş Bankası AŞ Mensupları Emekli Sandığı Vakfı (TİBAŞ) tarafından park ve bitişiğindeki arazi “belediye hizmet birimi” ve park olarak kamu yararına bedelsiz terk edildi. Arazinin Üsküdar Belediyesi tarafından Aziz Mahmut Hüdayi Vakfı’na verildiği ortaya çıktı. Vakfın araziye yurt yapmasının da önü açıldı. Bölge sakinleri açtığı davayı kazandı. İstanbul 7. İdare Mahkemesi ne uygulama imar planında ne de açıklama raporunda belediye hizmet birimleri alanı fonksiyonunun kesin kullanım türünün somut olarak belirtilmediğine dikkat çekerek hukuka uyulmadığına hükmetti. Telafisi güç zararlar doğabileceğini vurgulayan mahkeme, ruhsatın yürütmesinin durdurulmasına 25 Aralık’ta oybirliğiyle karar verdi. İBB de binayı mühürledi ancak inşaatta çalışmaların sürdüğü tespit edildi ve tutanak tutuldu. Bölge sakinleri de geçen günlerde inşaat önünde eyleme başladı.

‘DIŞARI ÇIKARILDIK’

Bölge sakinlerinin itirazları üzerine önceki gün İBB zabıtası ve teknik elemanları tekrar inşaata geldi. Tutulan tutanakta mührün sökülerek inşai faaliyetlere devam edildiği belirtildi. Bu yüzden inşaata gidildiği anlatılan tutanakta özetle “06.02.2020 tarihinde yerine gidilmiş ancak Emniyet Müdürlüğü yetkilileri tarafından tespit yapmamız engellenmiş ve inşaat alanından dışarı çıkarıldık” denildi. Bölge sakinlerinin eylemi sürüyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler