Yok artık!

Sınıra iş makinalarıyla kaçak boru hattı döşerken yakalandılar...

Yayınlanma: 19.01.2015 - 09:57
Abone Ol google-news

Daha önce Suriye - Türkiye sınırına kaçakçılık yapmak için demir köprü inşaa etmeye kalkışan kaçakçılar, bu kez yatay sondaj makinaları ile boru hattı döşerken yakalandı.

Genelkurmay Başkanlığı’nın verdiği bilgiye göre, Türkiye-Suriye sınırında, Hatay’da bulunan 2’nci Hudut Alay Komutanlığı sorumluluk sahasında, hudut devriye timi (HDT) tarafından, sekiz şahsın sınırın Suriye tarafında yanlarında iki adet iş makinası ile hudut hattına doğru yaklaştığı tespit edildi. Yapılan incelemeler sonucunda iş makinalarının, kaçak akaryakıt naklinde kullanılacak olan boruların döşenmesine yarayan “profesyonel yatay sondaj makinesi” olduğu belirlendi.

Tespit edilen bu durum üzerine, HDT tarafından şahıslara “dur” ikazında bulunuldu. İkaza uyulmaması üzerine havaya uyarı ateşi açıldı. Bu esnada silahlı 2 şahsın bulundukları bölgede mevzilenmesi üzerine, HDT personeli tekrar uyarı ateşi açtı ve şahıslar Suriye istikametine doğru kaçarak gözden kayboldu. HDT tarafından açılan ateşler esnasında, Suriye tarafındaki yatay sondaj makinalarının yanında bulunan mazot bidonlarının alev alması ile iki adet yatay sondaj makinası kullanılamaz hale geldi.

Sınırda yaşanan diğer kaçakçılık olayları sırasında ise Asi nehri üzerinde 12 sal ve 60 bidon içinde 3600 litre akaryakıt yakalandı. Gaziantep’te ise 7 kilo 425 gram esrar ele geçirildi. Kiliste de Suriye’den Türkiye’ye geçmek isteyen 10 kişi tespit edildi. Yapılan “dur” ikazı sonucu tekrar Suriye istikametine kaçan şahıslar, geride çuval içerisinde battaniyeye sarılmış halde bir adet M16 piyade tüfeği bıraktı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler