Üniversite harçlarıyla ilgili önemli karar

Şubat ayı sonuna kadar katlamalı üniversite harçlarının alımı durduruldu

Yayınlanma: 06.02.2015 - 11:14
Abone Ol google-news

Başbakan Ahmet Davutoğlu, artan harçlarla ilgili çalışma yapılması için dün son dakika Yüksek Öğretim Kurumu'na talimat vermişti. Ahmet Davutoğlu'nun talimatının ardından Şubat ayı sonuna kadar katlamalı üniversite harçlarının alımı durduruldu.

YÖK Başkanlığı, son günlerde gündeme gelen yükseköğretim kurumlarını zamanında bitiremeyen öğrencilerin ödeyecekleri katkı payı ve öğrenim ücretlerine ilişkin sorunun çözümü için Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ile birlikte Başbakan Ahmet Davutoğlu ile görüştüklerini bildirdi.

YÖK'ten yapılan yazılı duyuruda, "Bu görüşmede konu müzakere edildi ve kendileri sorunun çözümüne yönelik çalışma başlatılması talimatını verdiler. Çok kısa bir süre içerisinde bu konuda gelişme kaydedileceğini umuyoruz" ifadeleri yer aldı.

KATLAMALI HAÇR NEDİR?

YÖK, öğrenim süresi içerisinde üniversiteyi bitiremeyenlere katlamalı harç uygulaması getirdi. Zamanında mezun olamayanların harçları yüzde 300'e varan oranlarda arttı. Üniversiteliler binlerce lirayı bulan harç paralarını ödemeye çalışıyor.

Konuyla ilgili olarak Twitter'dan açıklama yapan YÖK Başkanı Yekta Saraç da, haberi teyit etmişti.

İşte Saraç'ın o tweetleri...


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler