Oğlunun heykelini görünce gözyaşlarını tutamadı

İzmir'de, Güzelbahçe Belediyesi'nin Yaka Mahallesi'nde yaptırdığı Berkin Elvan Çocuk Parkı törenle açıldı. Törene katılan anne Gülsüm Elvan oğlunun heykelini görünce gözyaşlarını tutamadı.

Yayınlanma: 03.03.2015 - 09:38
Abone Ol google-news

Güzelbahçe Kaymakamı Mehmet Ünlü, CHP Parti Meclis Üyesi Elfin Tataroğlu, CHP İl Başkanı Bedri Serter, CHP Güzelbahçe İlçe Başkanı Kazım Çam, CHP'li Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, CHP'li Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, belediye meclis üyeleri, milletvekili aday adayları ve Berkin Elvan'ın annesi Gülsüm Elvan ve Babası Sami Elvan ile çok sayıda davetlinin katıldığı törende duygulu anlar yaşandı. Güzelbahçe Kaymakamı Mehmet Ünlü, şöyle dedi:

"Bir bakış, bir duruş, 1000 söze bedeldir. Berkin bir çocuktu, bizim evladımızdı. Berkin yere düştüğünde ilk sözü 'Anne' oldu. Tek dileğimiz anneler ağlamasın. Biz büyüklere düşen görev ölümlerin böyle olmaması içindir. Bu parkın yapılmasına imza atan belediye başkanına, encümen ve meclis üyelerine teşekkür ediyorum." Kaymakam Ünlü'nün bu konuşması törene katılanların büyük alkışını aldı.

CHP İl Başkanı Bedri Serter de yaptığı konuşmada, "Berkin Elvan evladımız geride hoş bir seda bıraktı. O hepimizin evladı oldu" dedi. Güzelbahçe Belediye Başkanı CHP'li Mustafa İnce, bugüne kadar ilçede yapılan parklara ünlü Türk büyüklerinin ve şehitlerin yanı sıra Güzelbahçe'de yaşamış, hizmet etmiş kişilerin isimlerini verdiklerini belirterek "Yaka Mahallesi'nde oturan vatandaşlarımız, gençlerimiz bu parka Gezi olaylarında hayatını kaybeden 15 yaşındaki çocuğumuz Berkin Elvan'ın adının verilmesini istedi. Biz de belediye meclisi olarak mahalle sakinlerinin bu önerisini uygun bulduk" dedi.

Geçtiğimiz günlerde kendi ilçesinde Yavuz Bingöl caddesi adını Berkin Elvan olarak değiştiren, ancak Kaymakam tarafından veto edilen Narlıdere Belediye Başkanı Abdul Batur, Güzelbahçe Kaymakamı Mehmet Ünlü'ye hem sözleri, hem de törene katılması nedeniyle teşekkür etti.

Çocuk oyun grubunun yanı sıra spor aletlerinin de bulunduğu, ayrıca İzmirli heykeltıraş Ata Türk'ün yaptığı küçük bir Berkin Elvan heykelinin de yer aldığı parkın açılışı yapıldıktan sonra, akşam da Güzelbahçe Belediyesi Kültür Merkezi'nde "Büyüyecek ölü çocuklar" isimli tiyatro gösterisi sunuldu.

GÖZYAŞLARI SEL OLDU

Senaryosunu Devrim Seyrek'in yazdığı ve Belediye Gençlik Tiyatrosu'nda görevli 23 gencin rol aldığı oyunu, aralarında Berkin Elvan'ın annesi Gülsüm Elvan ile babası Sami Elvan'ın da bulunduğu kalabalık izleyici topluluğu seyretti. Özellikle oyunun son bölümünde izleyenler adeta duygu patlaması yaşadı, başta Elvan ailesi olmak üzere pek çok izleyici gözyaşlarına hakim olamadı. Oyun sona erdikten sonra izleyiciler ve oyuncular tek tek Elvan ailesine başsağlığı diledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler