İETT'deki çift bilet vurgunu

Cumhuriyet'in yaptığı haberlerle talancıların korkulu rüyası haline geldiğini belirten bir okurumuz, İETT'deki "Çift Bilet" vurgununu yazdı.

Yayınlanma: 26.03.2015 - 13:24
Abone Ol google-news

Okurumuzdan gelen mektubu eksiksiz olarak yayınlıyoruz. İşte İETT'deki Çift Bilet uygulamasının tarihçesi ve nasıl vurguna dönüştüğünün hikayesi:

Haberleri kendi tarzınızla sunmanızı dikkatle izliyorum.

Vurguncunun,soyguncunun,talancının ve yalancıların korkulu rüyası haline geldiniz.

Artık ben de elimden geldiği kadar size yardımcı olacağım.

Size bir vurgun ve yasal kılıfa uydurulmuş bir soygundan haberdar edeceğim.

Bu soygunun ve vurgunun adı çift bilet.

Fakat bu konuyu bir gün haber yapıp geçerseniz netice alınmaz.

Israrla bu haksızlık giderilene kadar üstüne gitmelisiniz.


İŞTE SİZE ÇİFT BİLET VURGUNU

İETT’nin çift bilet uygulamasının tarihçesini anlatmak isterim. Sene 1973 Boğaziçi köprüsü hizmete açıldı. İETT  Asya ve Avrupa yakaları arasında çalışan otobüsleri işletmeye aldı. Köprü ilk açıldığında iki tarafta da gişeler vardı. Binek otolar yanlış hatırlamıyorsam tek taraflı geçişe 5 TL ödüyordu dönüşe de 5 TL ödüyordu. Otobüsler ise tek taraflı geçişe 50 TL dönüşende de 50 TL geçiş ücreti ödüyordu. O zaman yolcu bileti 1 TL idi tatbiki haklı olarak İETT köprü geçiş ücretini yolcuya yükledi ve çift bilet uygulaması böyle başladı.

Sene 1985 ten sonra tam tarihi hatırlamıyorum. Rahmetli Turgut Özal belediyeler lehine bir düzenleme yaptı. İETT ve Özel Halk Otobüsleri 1 sınıf ücret ödemeye başladı. Bugünün fiyatı ile gidiş dönüş 4.25 TL. Yani tek yön 2.1250 TL. Merkezi hükümet belediyeye güzel bir jest yaptı ama belediye bunu milletine yansıtmadı. Otobüsler köprüden tek yön geçerken 2,12 TL ödüyor.Ama buna karşılık her yolcudan 2,15 TL alıyor. Tam bir vurgun ve soygun üstelik iki kıta arasında yapılan taşımada başka bir haksızlık daha var. 522 ,122-C, 121-B,121-BS tek bilet diğer köprüleri geçen otobüsler çift bilet. Bu uygulama anayasanın eşitlik prensibine de ters.


Daha komik bir uygulamadan size bahsedeyim.

İki otobüste Beykoz'dan kalkıyor. İki otobüs de Mecidiyeköy'e gidiyor. İki otobüs de köprüden geçiyor. Biri tek bilet biri çift bilet. 121-BS tek bilet 121-A. ÇİFT BİLET. ÜSTELİK 121-A binilirken  İstanbul kart aktarma yapmıyor. Önemli husus şu 121-BS hattında İETT otobüsleri çalışıyor. 121-A  hattında ÖZEL HALK OTOBÜSLERİ çalışıyor. İnsanın aklına karanlık ilişkiler geliyor.



Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler