Game of Thrones'ta Türk kispeti

Manisa'da yağlı güreşler için kispet yapan Murat Boncuk "Game Of Thrones" dizisindeki bir karakter için kostüm siparişi aldı.

Yayınlanma: 26.03.2015 - 14:37
Abone Ol google-news

Manisa'nın Turgutlu ilçesinde yağlı pehlivan güreşçileri için kispet dikimi yapan Murat Boncuk, ABD yapımı çok izlenen Game Of Thrones (Taht Oyunları) dizisindeki özel bir karaktere kostüm siparişi aldığını söyledi. Boncuk, 10 yaşından bu yana kispet diktiğini, bu zanaati geliştirmek için ilk dönemlerde İstanbul'da çalışmaya başladığını, bu sırada "Bir Zamanlar Osmanlı" dizisinden gelen talep üzerine deri giysiler de tasarlamaya başladığını ifade etti. Dizi için yaptığı tasarımın beğenilmesinin ardından birçok dizi, sinema, reklam ve klip projeleri için kostüm tasarladığını dile getiren Boncuk, özellikle tarihi film ve diziler için kullanılan deri kostümleri tasarlayıp dikecek fazla ustanın olmadığına dikkati çekti.Sinema sektörünün kalbi sayılan ABD'ye üretim yapmayı hedeflediğini, bu kapsamda birkaç yıl önce ünlü sanatçı Madonna'nın klibi için kostüm tasarladığını kaydeden Boncuk, şöyle konuştu:

'HOLLYWOOD KAPISI AÇILDI'

"Birkaç yılda yönetmenler, yapımcılar ve diğer tasarımcılar tarafından tercih edilir konuma geldik. Ancak hayalim Hollywood'a iş üretmekti. Hollywood yapımı ünlü Game of Thrones dizisinin kostüm tasarımcısı Michele Clapton ile diyalog kurduk. Daha önce dizi ve filmler için tasarladığım ürünleri görmesiyle Hollywood'un kapısı açılmış oldu. Game Of Thrones'daki özel bir karakter için deri kostüm tasarlayıp göndereceğim. Bu sayede kispet ustalığı ve deri kostüm tasarımcılığı adına sektöre hizmet etmenin mutluluğunu yaşıyorum. İnsanlar severek yaptıkları işin karşılığını mutlaka alıyorlar. Bu tip projeler için çalışarak Türk deri sanatını dünyaya tanıtmak istiyorum."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler