'Fuar, İzmir için kaldıraç olacak'

İzmir Büyükşehir Belediyesi, özkaynakları ile Türkiye’nin en büyük fuarı olan Fuar İzmir’i hayata geçirdi. Belediye Başkanı Kocaoğlu, maliyeti 1 milyar lirayı bulan fuar için, “Atatürk’ün verdiği görevi yerine getirdik’’ dedi.

Yayınlanma: 27.03.2015 - 05:31
Abone Ol google-news

İstihdam ve turizm alanında İzmir’e önemli katkı sağlaması beklenen ve maliyeti 1 milyar lirayı bulan Fuar İzmir, önceki gün yapılan törenle kapılarını dünyaya açtı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, dünyada ilk kez bir belediyenin tek başına ve özkaynaklarıyla böylesi bir fuar merkezi yaptığına dikkat çekti.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin, Kültürpark’taki fuar alanı yerine Gaziemir’de 2013 yılında temelini attığı Fuar İzmir, 337 bin metrekarelik arsa alanının üzerine inşa edildi. Fuarın bu haliyle 50 futbol sahasına eşit bir araziye sahip olduğu da kaydedildi.

5 tane Eyfel Kulesi

Fuar İzmir’in yapımında kullanılan 34 bin ton demirle 5 adet Eyfel Kulesi inşa edilebilir. Yeni fuar kompleksinin inşaat aşamasında dökülen 300 bin metreküp betonla, 100 metrekarelik 6 bin daire inşa edilebilir. Fuar İzmir için 29 bin metre ‘fore kazık’ yapıldı ki, bu da yaklaşık olarak Konak- Kemalpaşa arasındaki mesafeye karşılık geliyor.

Senenin her günü

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Türkiye ve dünyada ilk kez bir belediyenin tek başına ve özkaynaklarıyla böylesi bir fuar tesisi yaptığına dikkat çekti. Fuar ve fuarcılık konusunda Atatürk’ün İzmir’e bir görev verdiğini, bu görevi yerine getirdiklerini anlatan Kocaoğlu, “Fuar İzmir kent merkezine 15, havaalanına 10 dakika uzaklıkta, çevre yolu üzerinde. Fuar İzmir, kentimiz ve Türkiye’nin gelişmesinde ürünlerin tanıtımında, hizmet sektöründe önemli bir kaldıraç olacak. Kültürpark fuar alanında yılda 30 fuar gerçekleştiriyoruz. Lokomotif fuarlarımız olan MARBLE ve gelinlik fuarının artık Kültürpark’ta büyümesi, fiziki şartlar nedeniyle imkânsızdı. Fuar İzmir’de 365 gün fuarcılık yapacağız” dedi.

Katılımcı patlaması

Kocaoğlu, fuarın yeni yerinde açılan Mermer ve Doğaltaş fuarının alanın geçen yıla göre, yüzde 168, stant sayısının yüzde 64 artığını, katılımcı sayısının 1187’den 1562’ye, yabancı katılımcı sayısının da 275’ten 373’e çıktığını da açıkladı. Kocaoğlu, “Şu anda potansiyelimiz 5 misli büyüyecek. İleriki yıllarda 7 misli olacak. Fuarın İzmir’de taksicisinden esnafına kadar hizmet sektörüne katkısı da katlanacak” diye konuştu.

 

Fuar İzmir’de neler var?

Fuar İzmir’de 4 kapalı, 1 açık sergi alanı bulunuyor. Sergi hollerinin toplam alanı 90 bin metrekare, yani 12 futbol sahası büyüklüğünde.

A Holü Sergi Salonu: 3 katlı, sergi holü olarak 23 bin metrekare ayrıldı.

B Holü Sergi Salonu: 3 kata yayılan bu bölümün sergi hollerinin büyüklüğü 26 bin 600 metrekare.

C Holü Sergi Salonu: 15 bin 650 metrekare büyüklüğünde, ‘Tekne, Denizcilik ve Yat Fuarı’ için özel olarak tasarlandı.

D Holü Sergi Salonu: 3 kattan oluşan bu bölümün 11 bin 500 metrekaresi sergi holü.

Fuar Sokağı: Bu blokun 14 bin 400 metrekarelik bölümünde 4 katlı Fuar Sokağı, 3 katlı otopark ve ofisler var.

Seyir Kulesi: 48 metre yüksekliğinde 14 kattan oluşuyor.

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler