Erdoğan'dan Arınç'a yanıt

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Slovenya ziyareti öncesi Atatürk Havalimanı'nda açıklama yaptı.

Yayınlanma: 30.03.2015 - 10:06
Abone Ol google-news

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Arınç'ın 'Alaturka başkanlık olmamalı' açıklamasına "Biz kendi sistemimizi ortaya koyarız" yanıtını verdi. Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

"Başkanlık sistemiyle ilgili açıklamalarımı, başbakanlığımın ilk anlarından itibaren değil, büyükşehir belediye başkanlığımdan itibaren, bir siyasetçi olarak gündemde tutmuş bir insanım. Bunu da açıklarken hep şu örneği vermişimdir. 'Dünyanın neresinde başkanlık sistemi uygulanıyorsa yarı başkanlık sistemi uygulanıyorsa adeta biz bir arı maharetiyle hepsinden faydalı olanları alırız, ondan sonra da kendi sistemimizi ortaya koyarız' demişimdir"

İran ziyareti

Gideriz veya gitmeyiz bunun kararını verecek olan da biziz. Şu anda biz programımızı aynen koruyoruz ama Yemen'i de izliyoruz. Yemen'deki gelişmeler bizim için çok çok önemli, her türlü kararı vermemizi gerektirecek adımlar olabilir ama şu anda programımızda herhangi bir değişiklik söz konusu değil.

Yemen

Yemen konusu ile alakalı yaptığımız açıklama biliyorsunuz Yemen'in toprak bütünlüğüne ait saygımız sebebiyle bu toprak bütünlüğünün korunması, gerek içeride gerekse dışarıda yapılan bu müdahalelerin doğru olmadığı hususundadır. Dolayısıyla bu müdahaleleri yapanların Yemen'den çekilmesi gerektiğini ısrarla ifade ettik. Şimdi bu konuyla ilgili olarak tabii İran'dan iki farklı ses çıktı. Birincisi parlamentoda bir komisyon başkan yardımcısı veya herhangi birisini, bilemiyorum, ki bunlar benim muhatabım değil. Kaldı ki bizim ziyaretlerimizi de o tür kişiler belirleyecek değil.

Seçim Bildirgesi

Burada şunu çok açık net söylemek durumundayım; biz geçen hafta Sayın Başbakanla bunları konuştuk ve Sayın Başbakan'da başkanlık sistemi ile ilgili olarakta bizzat kaleme aldığı, oradaki sisteme yönelik anlayışını baya da detaylı ele almış. Bende bizzat orada kendimde okudum. Kendi kanaatlerimi de ifade ettim. Öyle zannediyorum ki bu çerçevede kendileri seçim bildirgesinin içine başkanlık sistemi ile ilgili düşüncülerini yansıtacaklar. Böylece hükümetimizin, iktidar partisinin başkanlık sistemine yönelik anlayışı, bu orada yerini alacaktır. Bu benim için, şahsen çok çok olumlu bir gelişme


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler