AKP binasına silahlı baskın

Kartal İlçe Teşkilatı’na kuru sıkı silahla girerek içeridekileri dışarı çıkaran bir eylemci binaya kılıç motifli Türk bayrağı astı. Eylemci gözaltına alındı.

Yayınlanma: 02.04.2015 - 07:19
Abone Ol google-news

AKP Kartal İlçe teşkilatının bulunduğu binaya giren silahlı kişi özel harekat polisleri tarafından etkisiz hale getirilerek gözaltına alındı.

Kartal, Üsküdar Caddesi’nde dün sabah saatlerinde AKP Kartal İlçe teşkilatı binasına giren silahlı kişi binadakileri dışarı çıkardı. Daha sonra da 7 katlı binanın en üst katındaki iki pencere camını kırarak üzerinde kılıç motifinin bulunduğu bir Türk Bayrağı astı.

Olay yerine sevk edilen çok sayıda polis çevrede güvenlik önlemi alırken, bir ambulans da hazır bekletildi. Eylemci zaman zaman cama çıkarak kalabalığa doğru konuşma yaptı. Özel harekat polisleri kısa bir süre sonra binaya girdi. AKP Kartal İlçe binasına giren kişi etkisiz hale getirilip gözaltına alındı.

7 katlı binanın en üst katında gerçekleşen olay esnasında ilçe binasında bulunan AKP Kartal İlçe Başkan Yardımcısı Beyler Çakır, saldırganın bir anda içeri girdiğini söyledi.

Ayağa ateş etti

Çakır, “Elinde silah vardı. Silahla bir arkadaşımızın ayağına doğru ateş etti ama herhalde kurusıkıydı silah. İki tane silahı ve bomba olduğunu söyledi. İlçe binasını boşaltmamızı istedi, arkadaşları aldık dışarı çıktık. Kapının arkasına sandalyeleri falan koydu. Toplantı odasına girip camları kırarak oraya bir bayrak astı. Neden yaptığına dair herhangi bir şey söylemedi” dedi. Silahlı baskın yapan kişinin Umutcan Tosuncu olduğu anlaşılırken avukatı Levent Pişkin Tosuncu’nun akli dengesinin yerinde olmadığını belirterek Erenköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nde tedavi gördüğünü anlattı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler