Öğrencilerinin gözü önünde öğretmeni hastanelik ettiler

Aydın'ın Koçarlı İlçesi'nde, bir kız öğrencinin üç yakını tarafından dövülen Bıyıklı Ortaokulu Türkçe öğretmeni 35 yaşındaki Mehmet Reşat Kaya'nın burnu kırıldı.

Yayınlanma: 17.04.2015 - 19:29
Abone Ol google-news

Kaya, hastanedeki tedavisinin ardından kendisine saldıran 3 kişi hakkında jandarmaya şikayetçi oldu.

Bıyıklı Ortaokulu 2'nci sınıf öğrencisi 14 yaşındaki M.E.T., bugün sınıftaki erkek öğrencilerden aynı yaştaki Y.S. ile okul bahçesinde tartıştı. Anne ve babası ayrı yaşadığı öğrenilen M.E.T., iddiaya göre, yanında kaldığı dedesine okuldaki tartışmasını anlattı. Dedesinin durumu bildirdiği 3 yakını, M.E.T. ile tartışan öğrenci ve okul yönetimi ile konuşmak için okula geldi. Öfkeli 3 kişi, okulda tartıştıkları Türkçe öğretmeni Mehmet Reşat Kaya'yı öğrencilerinin gözü önünde yuruklamaya başladı. Diğer öğretmenlerin araya girmesi üzerine saldırgan 3 kişi kaçarken, burnu kırılan öğretmen Kaya, Aydın Atatürk Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedaviye alındı. Tedavisinin ardından Kaya, Koçarlı İlçe Jandarma Karakolu'na gidip, kendisini döven 3 kişiden şikayetçi oldu. Jandarma, saldırganların yakalanması için çalışma başlattı.

Koçarlı Kaymakamı Mehmet Sülün, jandarma ve Koçarlı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri ile okula gelip, olay hakkında bilgi aldı.

Çıkışta bir açıklama yapan Kaymakam Sülün, "İki öğrenci arasında çıkan küçük bir tartışma buralarla kadar gelmiş. Öğretmenlerimiz, olayı anlayıp öğrencilere yardım etmiş. Ancak buna rağmen, yanlış bir anlaşılmadan dolayı bazı kişiler öğretmenimizi okulunda darp etmiştir. Bu olay bizi derinden yaraladı. Eminim ki olayın aslı öğrenildiği takdirde öğretmenimizden özür dileyeceklerdir. Biz öğretmenlerimizin yanında olduğumuz gibi öğrencilerimizin de yanındayız. Konuyu tam olarak anlamaya çalışıyoruz. Öğretmen yardımcı olmaya çalışıyor, veli bunu tamamıyla yanlış anlıyor" dedi.

Öğretmen Kaya da iki yıldır görev yaptığı okulda uğradığı saldırıyı kınayıp, "Öğrencilerin sorunları ile ilgilenirken, veliler bizi tamamen yanlış anlıyor. Öğrenciler, söylemediğimiz lafları ailelerine aktarıyorlar. Onlar da durumu anlamadan hareket ediyor. Üç kişi tarafından dövüldüm. Bunu hak etmedim. Ülkemizde eğitim nereye gidiyor" diye konuştu.

Öte yandan, bir grup öğrenci, öğretmenlerine yapılan saldırıyı okul bahçesinde ellerinde dövizler taşıyarak kınadı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler