Dehşet anı kamerada: Vinç operatörü metrelerce yükseklikten böyle düştü

Kağıthane'de bir inşaatın 20 metrelik temel kazısında kullanılan makinanın çıkarılması sırasında kullanılan vinç devrildi. Temele yuvarlanan vinçin operatörü feci şekilde can verdi. Vinç operatörünün cenazesi temelden başka bir vinç ile çıkarıldı.Olay anı güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı.

Yayınlanma: 21.04.2015 - 15:35
Abone Ol google-news


Kağıthane Çeliktepe Mahallesi Buhara Sokak'ta saat 10.00 sıralarında yaşanan kazada işi biten ankraj (delici) makinasını, temelden dışarıya çıkarmak için vinç çağrıldı. Olay yerine 47 yaşındaki Fatih Fidan geldi. Vincin üzerindeki kumanda bölümüne çıkan operatör Fatih Fidan, makinayı 20 metre derinlikteki temelden yukarıya çekmeye başladı. Bu sırada ağırlığın etkisi ile vinç bağlı olduğu kamyonetle temele düştü. İnşaat çalışanları hemen sağlık ve polis ekiplerine haber verdi. Sağlık ekipleri yaptıkları muayenede, Fatih Fidan'ın hayatını kaybettiğini belirledi.

<video:259459>CENAZE VİNÇ İLE ÇIKARILDI
Kazada hayatını kaybeden Fatih Fidan'ın cenazesi itfaiye ekipleri tarafından sedye ile başka bir vincin kepçesine koyularak yukarı çıkarıldı. Cenaze daha sonra cenaze aracına konuldu. Olay yeri inceleme ekipleri ve İstanbul Cumhuriyet Savcısı'nın yaptığı incelemenin ardından cenaze İstanbul Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.
Görgü tanığı Kenan Başpınar "İnşaatın temelinden iş makinasını çekerken vinç ağırlığa dayanamadı. Bu sırada 20 metreden temele düştü. Vinç operatörü hayatını kaybetti" dedi. Bir mahalle sakini "Sabahleyin inşaatta çalışma yapmak için vinç geldi. Vinç daha çalışmaya başladığı ilk hamlede devrilerek aşağıya düştü. Vincin ayaklarından biri tam oturmadığı için dengesini sağlayamadı. Ağırlığa da dayanamayınca devrildi" diye konuştu.

VİNCİN 20 METRELİK ALANA DÜŞME ANI GÜVENLİK KAMERASINDA
Vincin devrilme anı bir işyerinin güvenlik kamerası tarafından saniye saniye kaydedildi. Görüntülerde vinç operatörünün vincin üstüne çıkması ve vinci hareket ettirmesi görülüyor. Daha sonra ağırlığın etkisi ile dengesini kaybeden vinç, inşaatın temeline düşüyor. Vincin düştüğünü gören vatandaşlar da kaza yerine koşuyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler