Sağlık danışmanı doktor değilmiş

Emine Erdoğan’ın ‘sağlık danışmanı’ Sümeyra Kılınç’ın Ürdün’den psikoloji diplomalı olduğu ve geleneksel tıbba merak saldığı ortaya çıktı.

Yayınlanma: 29.04.2015 - 00:14
Abone Ol google-news

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın “sağlık danışmanı” olarak tanıtılan Sümeyra Kılınç’ın tıp fakültesi mezunu olmadığı, geleneksel tedavileri yücelten ve aşı aleyhtarlığı yapan “sadehayat.com” adlı siteye yazılar yazdığı ortaya çıktı. Söz konusu sitenin yandaş bir gazetede yayımlanan Emine Erdoğan söyleşisinde “sade hayat Saray mutfağında” şeklinde gizli reklamı da yapıldı. Ürdün’de psikoloji okuyan Kılınç, tedavilerinin temelini Kuran ayetleri üzerine kuran “Beklemiş suya Kuran okuyun, müzik İslamda haramdır” dediği öne sürülen Özbek doktor Aidin Salih’in öğrencisi.

Kılınç, tıp fakültesine hiç uğramadığı halde Bezmiâlem Üniversitesi’nin tıp ve eczacılık fakültelerinin dekanları ve Merkezefendi Geleneksel Tıp Derneği üyesinden oluşan heyeti, Cumhurbaşkanlığı Sarayı ziyareti sırasında Emine Erdoğan’ın sağlık danışmanı unvanıyla ağırlıyor. Ziyarette geleneksel ve tamamlayıcı tıp konulu sunumlar anlatılıyor.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler