Ülker'in şirketi Fransızlara satıldı

Ülker ile BİM'in ortak kuruluşu Ak Gıda, Fransız süt devi Lactalis'e satıldı. Şirketin yarın halka arzı başlayacaktı, ani satış kararı üzerine iptal edildi.

Yayınlanma: 05.05.2015 - 17:28
Abone Ol google-news



Ülker markasını da bünyesinde bulunduran Yıldız Holding'in gıda şirketlerinden Ak Gıda, Fransız gıda şirketi Groupe Lactalis şirketine satıldı.

Bu gelişme üzerine Ak Gıda'nın resmen yarın başlayacak halka arzı da iptal oldu.

Ak Gıda'nın 320 milyon TL'lik mevcut sermayesinde yüzde 45 hisseye karşılık gelen 144 milyon adet pay, 5.78-6.92 lira fiyat aralığından 6-8 Mayıs tarihleri arasında halka arz edilecekti.

Mevcut pay satışı kapsamında halka arz edilecek olan payların 64 milyon TL nominal tutarlı kısmı Yıldız Holding'e, 19.03 milyon TL nominal tutarlı kısmı Mustafa Latif Topbaş'a, 10.38 milyon TL nominal tutarlı kısmı Ahmet Afif Topbaş'a, 2.59 milyon TL nominal tutarlı kısmı Firdevis Çizmeci'ye, 32 milyon TL nominal tutarlı kısmı Eaton Capital Fund'a, 16 milyon TL nominal tutarlı kısmı Zeki Ziya Sözen'e aitti.

BİM'DE 'DOST' MARKALI SÜT ÜRÜNLERİYLE BÜYÜDÜ

Ak Gıda, BİM mağazalarında satılan Dost markalı ürünler ile Ülker'in İçim markalı ürünlerini üretiyordu. İstanbul Sanayi Odası'nın geçtiğimiz yıl açıkladığı en büyük 500 sanayi kuruluşu listesine 33 sırada giren Ak Gıda San. Ve Tic. A.Ş. 1 milyar 837 milyon TL ciroya sahip. Fransız Lactalis ise dünyanın en büyük 15'inci gıda şirketi. Avrupa'nın da en büyük süt tedarikçisi. (NTV)


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler