CHP'nin seçim çalışmasına müdahale

CHP'nin Erzurum'daki seçim çalışması AKP'li belediye personeli ve polisler tarafından engellenmeye çalışıldı.

Yayınlanma: 08.05.2015 - 22:13
Abone Ol google-news

CHP'nin Erzurum'da Havuzbaşı semtindeki Kent Meydanına 7 Haziran seçimlerine yönelik çalışma yapması, polis ve AKP'li belediyenin zabıtaları tarafından engellemeye çalışarak CHP'lileri tehdit etti. CHP'nin şehrin meydanındaki seçim TIR'ını ve araçlarını polis kaldırılmak istendi.

CHP'li milletvekili adayları Gonca Aytaş, Orhan Bozkurt ve İsmail İnme, saat 18.30'da Havuzbaşı Kent Meydanında çekiciyle getirilen ve stant olarak kullanacakları TIR dorsesini açmak istediler. Meydanda stant açma çalışmalarına başlayan CHP'li heyete ilk olarak AKP'li belediyenin zabıtaları engel oldu.

Öte yandan CHP'li Aytaş, "Zabıta yetkilileri Edaş yetkililerine sizi keseriz diye tehdit etti! Yetişin Erzurum'da kafa kesiyorlar! Işid zihniyeti bu!" tweetini atarak Erzurum'da yaşanan faşizmi ve tehditlerin ne kadar ileri gittiğini duyurdu.

Aynı meydanda AKP'nin stant açtığını, ama kendilerine izin verimediği gibi engel olunduğunu ileri süren Avukat Gonca Aytaş zabıtalara, "Tehdit ettiniz elektirikçileri. Onlar da depar atarak kaçtı. Niye tehdit ediyorsunuz. Biz bu ülkenin insanı değil miyiz? Günlük kullandığımız elektriğin bedelini ödüyoruz. Gidin önce AKP'nin bayraklarını kaldırın. Yeter artık ya. Ne bayraklama yaptırıyorsunuz ne standımızı açtırıyorsunuz" dedi.

Bunun üzerine bir zabıta memuru ise Gonca Aytaş'a "Bizim otoparktan elektrik almayın ne yaparsanız yapın. Biz memuruz sayın vekil işimizi yapıyopruz" dedi.

Havuzbaşı Kent Meydanına gelen trafik polisleri ise TIR dorsesinin alana alınmasıyla ilgili trafik yönünden işlem yapacaklarını belirttiler.

Devlet memuru olarak işlerini yaptıklarını söyleyen trafik polislerine milletvekili adayı Gonca Aytaş "Yazılı bir evrak istiyorum. Neden bize izin vermediğinizle ilgili yazlılı bir açıklama isiyorum. Bizim bu şehirde çalışmamızdan rahatsız olan kesimler var. 10 metre ileride Ak Partinin standı var" diye tepki gösterdi.

CHP Erzurum Milletvekil Adayı Gonca Aytaş'ın Erzurum'da yaşanan faşist uygulamayı sosyal medya hesabından duyurması sonrasında olayın yaşandığı bölgeye gazeteciler geldi. Polisler gazetecileri gördükten sonra olay yerinden uzaklaştı.

Yapılan müdahaleler sonucu CHP standının açılması askıya alınırken aynı meydandaki AKP standında bekleyen AKP Yakutiye Gençlik Kolları Başkanı Abdullah Abay ve beraberindekiler basın mensuplarının görüntü almasını engellemeye çalıştı.

GÜRSEL TEKİN: CHP'LİLERE ZULÜM EDİYORLAR

Erzurum'da CHP TIR'ına polis ve zabıtanın müdahale etmesiyle ilgili olarak CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, bu davranışın Anayasa ve yasalara aykırı olduğunu bildirdi. Kentin her tarafının Ak Parti bayrak, flamaları ile işgal edildiğini, CHP'nin bayrak asmasına bile izin verilmediğini savunan Gürsel Tekin, Erzurum'daki yasadışı tutumu kınadığını söyledi. Devletin tüm kurumlarının iktidar partisinin yanında yer aldığına işaret eden Tekin, Emniyet Müdürü ile telefonla görüşemediğine işaret eden Tekin, 80 ilde olmayan uygulamanın Erzurum'da olmasını İçişleri eski Bakanı Efkan Ala'nın kentten aday olmasına bağladı. Tekin, "CHP'lilere zulüm ediyorlar. Bu tutum çok ayıp" diye konuştu.

BİR TEPKİ DE AYKUT ERDOĞDU'DAN

Polis tarafından seçim aracının çekilmesine CHP'li vekil Aykut Erdoğdu da "Erzurum'da seçim aracımızın hiçbir yerde park etmesine izin verilmiyor... Şu anda Polis aracı çektiriyor... Emniyet telefona çıkmıyor. Aracın elektrik arızasını tamire gelenler dahi tehdit ediliyor... Heryerde aynı zorluklar... Böyle seçim olmaz... Böyle adalet olmaz... Vali AKP'nin İl Başkanı... Emniyet AKP'nin Silahlı Kolları... Başsavcılık Kalemli Kolları... Bu koşullar altında mücadele ediyoruz..." ifadeleriyle tepki gösterdi.

İşte CHP'li Aytaş'ın yaşanan faşist uygulamayı Türkiye'ye duyurduğu o tweetler:


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler