Elmalı'da dev hortum dehşete düşürdü

Antalya'nın Elmalı İlçesi'nde dün şiddetli rüzgar ve dolu yağışı etkili oldu. Hortum tarım alanlarında zarara neden oldu.

Yayınlanma: 11.05.2015 - 10:40
Abone Ol google-news

Elmalı'da dün öğleden sonra şiddetli rüzgar ve dolu yağışı etkisini gösterdi. Dolu yağışı sera ve meyve bahçelerinde zarara neden oldu. Bunun öncesinde ise dev bir hortum oluştu. Beyler Köyü yakınlarında çevredekilerin cep telefonuyla kaydettiği hortum, hızla ilerleyip büyüdü. Tarım alanları ve çevredeki bir evin yakınından geçen hortum paniğe neden oldu. Toz bulutuyla birlikte etrafta ilerleyen hortumun evin yakınından geçtiği sırada büyüklüğü de ortaya çıktı. Hortum bir süre sonra gözden kayboldu.

'ARACIN İÇİNDE BEKLEYEREK KENDİMİZİ KORUDUK'

Elmalı Belediye Başkanı AKP'li Ümit Öztekin, öğle saatlerinde Elmalı Ovası'nda önce büyük bir hortum, fırtına ve ardından ceviz büyüklüğünde dolu yağışı olduğunu belirterek şöyle dedi: "Allah beterinden korusun. Adeta 2 hafta önceki don afetinden kurtulan az miktardaki ürünleri yok etmek için görevlendirilmiş gibi devam eden dolu yağışından, aracın içinde bekleyerek kendimizi koruduk. Tüm vatandaşlarıma geçmiş olsun. Merak etmeyin hasar tespiti yaptırıp zararları tazmin etmek için gerekli çalışmalar başlatılacaktır."

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler