Zekeriya Öz'den ihraç kararına jet yanıt

Zekeriya Öz, HSYK'nin meslekten ihraç kararının ardından Twitter'dan HSYK'ya kararın yok hükmünde olduğunu söyleyerek yanıt verdi.

Yayınlanma: 12.05.2015 - 14:33
Abone Ol google-news

HSYK'nın 17 ve 25 Aralık soruşturmalarına imza atan hakim ve savcılar hakkında meslekten ihraç kararı almasının ardından Zekeriya Öz, sosyal medyadan HSYK'ya yanıt verdi.

Twitter hesabından açıklama yapan Öz, "Haberler doğruysa HSYK yetki gaspı yapmıştır. Verdiği karar yok hükmündedir verdiği kararda milletinden gecikmeden ötürü özür de dilememiştir. HSYK anayasa ve yasaları çiğneyerek savunmamızı dahi almadan yukardan aldığı talimatla bu kararları vermiştir yazıklar olsun bağımlı HSYKya" diye yazdı.

Zekeriya Öz ayrıca Twitter hesabından konuyla ilgili, "HSYK'nın savunma için verdiği süre dolmadan ihraç kararı vermesi, bu kararı vermesi için emri veren kişiden korktuklarından hukuku çiğnediler. HSYK'da CB’nin atadığı türbanlı üye biz burada Siyasal yargılama yapıyoruz diyerek, kararların kimin talimatıyla verildiğini itiraf etmiş. HSYK göreve geldiği günden beri geçmişte ne kadar suç işlemiş hakim savcı varsa bunların hepsini aklamak için canla başla çalıştı" ifadelerini kullandı.

Zekeriya Öz, "Hatta rüşvet ve menfaat temininden Yargıtay'da yargılanıp mahkum olmuş YBP’ciyi Yargıtay üyesi olarak atadı. HSYK ayrımcılık suçu işliyor. Tarihe hırsıza yolsuza göz yuman boyun büken olarak geçmektense, hırsıza boyun eğmediği için meslekten atılma şerefine ermek bir onurdur" dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler