Reyhanlı'yı bırakıp ABD'ye gittiğini unuttu!

Silah yüklü olduğu iddia edilen TIR ile ilgili işlem yapmak üzere Adana'dan Hatay'a giden savcıyı Reyhanlı'daki bombalı saldırılarda 1 hafta boyunca bölgeye gitmediği için eleştiren Erdoğan, kanlı saldırılardan ancak 14 gün sonra bölgeye gitmişti.

Yayınlanma: 14.01.2014 - 12:32
Abone Ol google-news

Partisinin grup toplantısında konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Hatay İl Jandarma Alay Komutanlığı ekiplerince Hatay'da durdurulan silah yüklü olduğu iddia edilen TIR'a ilişkin Adana Cumhuriyet Savcısı'na yüklendi. Adana'dan yola çıkarak Hatay'a TIR ile ilgili soruşturmayı yürütmek üzere giden ancak TIR'ı aratamayan Adana Cumhuriyet Savcısı Özcan Şişman'ın daha sonra görev yeri değiştirilmişti.

Erdoğan bugünkü grup toplantısında, "Dünyanın hiç bir yerinde bir yargı mensubunun kendi ülkesinin istihbarat teşkilatına husumet beslediğine şahit olamazsınız. Adana Cumhuriyet Savcısı, Reyhanlı'da bombalar patladığında savcı niye 7 gün sonra gitti? Aklı neredeydi?" diye konuştu.

ERDOĞAN 14 GÜN SONRA GİTMİŞTİ

11 Mayıs 2013'te Reyhanlı'da art arda gerçekleşen iki bombalı terör saldırısında 52 kişi ölmüş, 146 kişi de yaralanmıştı. Cumhuriyet tarihinin en kanlı terör eylemi olarak tarihe geçen acı olay sonrasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Reyhanlı'ya değil Amerika'ya gitmesi büyük tepki toplamıştı. Amerika ziyaretinden dönen Erdoğan 25 Mayıs 2013'te yani saldırıdan 14 gün sonra Reyhanlı'ya giderek miting düzenlemişti.

Erdoğan'ın bu sözleri sosyal medyada da büyük yankı uyandırdı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler