İstanbul'daki şafak operasyonu IŞİD'e yönelik çıktı

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, sabah erken saatlerde birçok adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda çok sayıda kişi gözaltına alındı.

Yayınlanma: 10.07.2015 - 07:38
Abone Ol google-news

İstanbul'da sabah saatlerinde birçok ilçede yapılan eş zamanlı terör operasyonlarının terör örgütü IŞİD'e yönelik olduğu öğrenildi
 
3 İLDE BASKINLAR YAPILDI

Emniyet yetkililerinden alınan bilgiye göre, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü, Özel Harekat ve Çevik Kuvvet ekipleri ile helikopter destekli olarak Şanlıurfa, Kocaeli ve İstanbul'da eş zamanlı şafak operasyonları düzenlendi. Operasyon kapsamında İstanbul'da 27 adreste yapılan baskınlarda  20 şüpheli gözaltına aldı. Operasyon adreslerinden biri olan Gaziosmanpaşa Yıldız Tabya Mahallesi'nde bulunan bir apartman dairesine baskın düzenledi. Bu sırada polisin çevrede geniş güvenlik önlemi aldığı görüldü.

Şüphelilerin Avrupa ülkelerinden IŞİD'e katılmak için gelenlerin Suriye ve Irak'a gidişlerini organize ettiği, yurtiçinden katılacakları diğer illerde bulunan şebeke üyeleriyle bağlantılarını kurduğu ve örgüte lojistik destek sağladıkları öne sürüldü.
 
ŞÜPHELİLER SAĞLIK KONTROLÜNDEN GEÇİRİLDİ

Şanlıurfa ve Kocaeli'de gözaltına alınan şüphelilerin İstanbul'a getirilmesi beklenirken, İstanbul'da yakalanarak gözaltına alınan şüpheliler ise Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildi. Şüpheliler, daha sonra sorgulanmak üzere Vatan Caddesi'nde bulunan İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler