Haberimiz delil oldu... Şişman, tanık olarak dinlensin

Reyhanlı patlaması davasında, MİT’e ait TIR’ları durdurduğu için tutuklanan savcı Özcan Şişman’ın Cumhuriyet’te yayımlanan, olayda MİT’in ihmalini anlatan mektubu delil olarak sunuldu. Avukatlar, savcı Şişman’ın tanık olarak dinlenmesini istedi.

Yayınlanma: 10.07.2015 - 22:52
Abone Ol google-news

53 kişinin hayatını kaybettiği Reyhanlı patlamasına ilişkin 33 kişi hakkında açılan davanın dünkü duruşmasında, MİT’e ait TIR’ları durdurduğu için tutuklanan savcı Özcan Şişman’ın Cumhuriyet’te yayımlanan ve MİT’in ihmalini anlatan mektubu delil olarak mahkemeye sunuldu. Avukatlar, savcı Özcan Şişman’ın tanık olarak dinlenmesini istedi. Mahkeme, Şişman’ın tanık olarak dinlenmesine ilişkin karar vermek yerine, Adalet Bakanlığı’na Şişman hakkında adli ve idari soruşturma olup olmadığını sormakla yetindi.

Güvenlik nedeniyle Ankara 9. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen Reyhanlı davasına üç tutuksuz sanık ile patlamada hayatını kaybeden aileler ve avukatları katıldı. Nasır Eskiocak’ın arasında bulunduğu 9 tutuklu sanık ise cezaevinden telekonferans yoluyla duruşmaya bağlandı. Mahkeme Başkanı, Hatay Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nün patlamaya ilişkin görüntülerin gönderildiğini bildirdi. Olayın azmettirici olarak gösterilen Mihraç Ural’ın arasında bulunduğu 7 zanlının henüz yakalanmadığı belirtildi.

‘Sayın’ demeyin

Mağdur ailelerin avukatları, Cumhuriyet’te savcı Özcan Şişman’ın Reyhanlı patlamasına ilişkin MİT’i suçlayan mektubunun haberini delil olarak sundu. Avukat Aslıhan Aksoy Arıkan, MİT’in ihmalinin araştırılmasını ve suç duyurusunda bulunulmasını istedi. Avukat Sevinç Hocaoğulları, bu dosyada ters giden bir şeylerin olduğu belirterek, “Aileler, kaybettiklerinin yakınlarının fotoğraflarıyla mahkemeye girmek istiyor. Ancak adliye kapısında bu fotoğraflar güvenlik nedeniyle alınyor” dedi.

Patlamada oğlu Oğulcan’ı kaybeden Ahmet Tuna, söz alarak geçen celse bir avukatın sanıktan bahsederken “sayın” demesinin kendilerini derinden yaraladığını kaydetti. Mahkeme Başkanı, “Ahmet Bey yargılama bitmeden kimseye katil diyemeyiz. Sözlerine dikkat ediniz” diye uyarıda bulundu. Tuna, avukatın sözünü geri almasını istedi.

Sanık avukatları, savcı Özcan Şişman’ın tanık olarak dinlenmesini isterken, Niğde saldırısının sanığı MİT elemanı Heysem Topalca’nın Reyhanlı patlamasının arkasında olduğunu söyledi. Sanık avukatı Halil İbrahim Yurt, TIR savcısı da olan Özcan Şişman’ın Suriye devletinin ajanı olmak iddiasıyla tutuklandığını anımsatarak, “Oysa Şişman, Reyhanlı iddianamesinde bu sanıkların Suriye’den talimat alarak bunu yaptıklarını yazdı. Şimdi Şişman ile bu davanın sanıkları Adana F Tipi Cezaevi’nde yan yana koğuşlarda kalıyor” dedi.

Duruşma sonunda mahkeme heyeti, 18 kişinin öldüğü Cilvegözü patlaması ilişkin davanın dosyasının da istenmesi kararlaştırıldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler