Davutoğlu'ndan ortak bildiri çağırısı

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesindeki patlamanın ardından Ankara'ya gelen Başbakan Ahmet Davutoğlu parti genel başkanlarına teröre karşı ortak bildiri çağrısı yaptı.

Yayınlanma: 20.07.2015 - 18:56
Abone Ol google-news

<video:325963>

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Suruç’taki saldırının ardından, 4 parti genel başkanını teröre karşı ortak bir deklarasyon imzalamaya çağırdı. Davutoğlu, “Bu saldırının hedefi Türkiye’dir, Türk demokrasisidir’ diyorsak, şimdi 4 genel başkanın da bir araya gelerek, ortak bir deklarasyona imza atmamız lazım. Bu DEAŞ terör örgütü başta olmak üzere hangi terör örgütü Türkiye’yi hedef almışsa, hangi terör örgütü kamu düzenini, halkımızın özgürlüğünü, güvenliğini hedef almışsa, işte meydan bu meydandır” dedi.

Çankaya Köşkü’nde, hükümet ve MİT yetkilileriyle toplantı yapan Davutoğlu verilen arada özetle şöyle dedi: “İlk bulgular canlı bomba ve DEAŞ’ı işaret eder mahiyette. Gerek Suruç’taki saldırı gerek Adıyaman’da güvenlik birimlerimize dönük saldırı ve terör örgütlerinin mahiyeti ve hedefleri ne olursa olsun hepsinin hedefi Türkiye’dir.

4 parti genel başkanı olarak hep beraber oraya gidelim, ortak bir resim verelim. Yarın Suruç’ta, ama Adıyaman’da da ortak resim vereceksek işte o zaman Türkiye huzura sükuna kavuşur. Türkiye’de özel güvenlik diye bir husus yoktur. Meşru güvenlik birimleri dışında kim kendisinden menkul bir tedbir almaya kalkarsa güvenlik birimlerimiz gerekli tedbirleri alır. Bir daha 6-7 Ekim olayları gibi olayların bu ülkede yaşanmasına izin vermeyiz.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler