Cenazeler için nöbet

HDP’liler günlerdir sınırda bekleyen 13 YPG’linin cenazesini alabilmek için oturma eylemi başlattı. AKP’li Muhsin Kızılkaya, cenazelerin ailelerine verileceğini söyledi.

Yayınlanma: 04.08.2015 - 06:24
Abone Ol google-news

Rojava’da IŞİD’e karşı savaşırken ölen 13 YPG’linin cenazesi İçişleri Bakanlığı’nın izin vermemesi nedeniye 26 Temmuz’da beri Habur Sınır Kapısı’nda bekletiliyor. HDP’li vekiller dün Şırnak Valiliği önünde oturma eylemi başlattı. AKP Milletvekili Muhsin Kızılkaya, cenazelerin yakında ailelere teslim edileceğini söyledi.

Rojava’da IŞİD’e karşı savaşırken ölen 13 YPG’linin cenazesi 26 Temmuz’de Habur Sınır Kapısı’na getirildi. Ancak İçişleri Bakanlığı cenazelerin içeri girmesine izin vermedi. Günlerdir soğutmalı bir TIR’ın kasasında bekletilen cenazeler çürümeye başladı. HDP Şırnak Milletvekilleri Faysal Sarıyıldız, Ferhat Encü, Aycan İrmez ve Leyla Birlik’in de aralarında bulunduğu HDP’liler, valilik binasının girişindeki merdivenlerde oturma eylemine başladı.

HDP Şırnak Milletvekili Ferhat Encü, Vali Ali İhsan Su ile görüşene kadar eylemlerine devam edeceklerini belirterek, “Tüm çabalarımıza rağmen bir sonuca ulaşamadık. Verilen karar Bakanlar Kurulu’nda onaylanmış, sözlü bir karardan öteye gitmemektedir. Biz de bugün Şırnak’ın tüm seçilmişleriyle birlikte valiyle görüşmeye geldik. Biz randevu talep etiğimizde, ‘yarın (bugün) saat 10.00’da gelin’ diye bizi oyalamaya yönelik bir karar içerisine girdiğini gördük. Biz de tüm seçilmişler olarak bu durumu protesto etmek için yarın saat 10.00’a kadar burada oturma eylemi gerçekleştireceğiz” diye konuştu.

Yakında verilecek

AKP Mersin Milletvekili Muhsin Kızılkaya ise “Ortadoğu’da en kutsalımız cenazelerimizdir. Öteden beri PKK cenazeleri gereğinden fazla istismar ediyor. Birçok cenaze daha önce bekletildi. Her biri bir yerde siyasi malzeme haline getirildi. Başbakan ile görüşen STK temsilcileri konuyu gündeme getirdi ve Başbakan ilgileneceğini söyledi. Sanırım kısa sürede cenazeler Türkiye’ye giriş yapılarak sahiplerine verilecektir” diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler