Yargıtay 25 Aralık hakim ve savcısıyla ilgili iddianameyi kabul etti

Yargıtay 5. Ceza Dairesi, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 25 Aralık soruşturmasının ihraç edilen savcı Muammer Akkaş hakkında “Görevi kötüye kullanma", aynı soruşturmanın ihraç edilen hakimi Süleyman Karaçöl hakkında da “Görevi ihmal" suçlarından hazırlanan iddianameyi kabul etti.

Yayınlanma: 07.08.2015 - 16:44
Abone Ol google-news

Savcı Muammer Akkaş ve hakim Süleyman Karaçöl, 25 Kasım tarihinde Yargıtay 5. Ceza Dairesi'nde yapılacak duruşmada hakim karşısına çıkacak.

Akkaş ve Karaçöl, 25 Kasım tarihinde Yargıtay 5. Ceza Dairesi'nde yapılacak duruşmada hakim huzuruna çıkacak. 25 Aralık soruşturmasının 43 şüphelisi bu davanın mağduru oldu. Mağdurlar arasında Necmettin Bilal Erdoğan da bulunuyor.

Yargıtay 5. Ceza Dairesi, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 25 Aralık soruşturmasının savcısı Muammer Akkaş ve aynı soruşturmanın hakimi Süleyman Karaçöl hakkında hazırlanan iddianameyi kabul ederek duruşma günü verdi.

MUAMMER AKKAŞ 'SANIK', BİLAL ERDOĞAN 'MAĞDUR'

Yargıtay 5. Ceza Dairesi'nin dün hazırladığı tensip zaptında Akkaş ve Karaçöl 'sanık', 25 Aralık soruşturmasının 43 şüphelisi de 'mağdur' sıfatı ile yer aldı. Mağdurlar arasında Necmettin Bilal Erdoğan, Yasin Abdullah Kadı, Mehmet Fatih Saraç, Nihat Özdemir, Usame Kutup, Cengiz Aktürk, Sezai Bacaksız, İbrahim Çeçen, Mustafa Latif Topbaş ve Abdullah Tivnikli de bulunuyor. Mağdurlar arasında Bosphorus 360 Danışmanlık şirketi ile Zirve Holding de var. Tensip zaptında, mağdurların adreslerine göre bulundukları yerin Ağır Ceza Mahkemesi'ne talimat yazılarak duruşma gün ve saatinin bildirilmesine karar verildi. Zabıtta Necmettin Bilal Erdoğan için İstanbul Anadolu Nöbetçi Ağır Ceza Mahkemesi'ne talimat yazılması kararlaştırıldı.

Yargıtay 5. Ceza Dairesi, ayrıca HSYK Genel Sekreterliği'ne yazı yazarak, Akkaş ve Karaçöl'ün dosyalarının 2015/4 esasına kaydının yapıldığını, duruşmasının da 25 Aralık 2015 günü saat 13.30'da görüleceğini bildirdi. Daire ayrıca İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na da bir yazı yazarak, 25 Aralık soruşturmasının dosyasını, başka bir yazıya mahal vermeyecek şekilde tüm ekleri ile birlikte duruşma gününden önce gönderilmesini istedi.

HSYK MART AYINDA SORUŞTURMA İZNİ VERMİŞTİ

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) 2. Dairesi, 3 Mart 2015 tarihinde 25 Aralık soruşturmasının savcısı Muammer Akkaş hakkında “Görevi kötüye kullanma", aynı soruşturmanın hakimi Süleyman Karaçöl hakkında da "Görevi ihmal" suçundan soruşturma izni vermişti.

Bu izin üzerine Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı da Akkaş hakkında “Görevi kötüye kullanmaö suçundan 3 yıla kadar, Karaçöl hakkında da "Görevi ihmal" suçundan 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame düzenleyerek Bakırköy 16. Ağır Ceza Mahkemesi'ne göndermişti. İddianameyi kabul eden Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, son soruşturmanın açılması için iddianameyi Yargıtay 5. Ceza Dairesi'ne göndermişti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon