Demirtaş'tan AB ve NATO'ya çağrı

Halkların Demokratik Partisi Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, gittiği Brüksel'de barış sürecinin devamı için AB ve NATO'nun bu konuda daha belirgin bir rol alması çağrısında bulundu.

Yayınlanma: 07.08.2015 - 17:56
Abone Ol google-news

Demirtaş açıklamasında "Avrupa Birliği Türkiye ile PKK arasındaki müzakereleri çok açık ve net bir biçimde desteklemelidir " dedi. Demirtaş AB'nin Ankara'nın son dönemdeki Kuzey Irak'taki PKK kamplarını bombalamasıyla çöken barış görüşmelerini neden desteklemediğini sorguladı ve "Neden onları desteklemiyorlar?" sorusunu sordu. "AB, Öcalan ve Türkiye arasındaki müzakereleri desteklemeli ve ateşkes için baskı yapmalıdır" dedi. NATO'nun süreçte belirgin bir pozisyon almasını isteyen Demirtaş "Bütün dünyanın gözyaşı dökmesi gereken haksız ve adil olmayan bir savaş", ifadelerini kullandı.

Demirtaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı eleştirerek, IŞİD'e yönelik düzenlen saldırıların esas amacının PKK'ya yönelik olduğunu ve önümüzdeki seçimler için HDP'nin yıpratılıp zayıflatılmasını amaçladığını belirtti.

Hava saldırılarının büyük bir bölümünün PKK'ya yönelik olarak gerçekleştirildiğini söyleyen Demirtaş, KCK Yürütme Konseyi üyesi Zübeyir Aydar ve Kongra-Gel Eş Başkanı Remzi Kartal ile de görüştüğü öğrenildi.

Selahattin Demirtaş, ayrıca bugün AB Güvenlik ve Dış Politika Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini büro şefi Stefano Manservisi ile de bir araya gelecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler