Diyarbakır'da eş zamanlı saldırı

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde PKK'lı iki grup tarafından, Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma Komutanlığı'na eş zamanlı saldırı düzenlendi.

Yayınlanma: 10.08.2015 - 14:48
Abone Ol google-news

Diyarbakır Lice'de İlçe Emniyet Müdürlüğü ile Jandarma Komutanlığı'na eş zamanlı saldırıda bulunuldu. Saldırgan grup kırsal alana doğru kaçınca, güvenlik güçleri ile çatışma çıktı.

Bölgeden gelen ilk haberlere göre saldırıda can kaybı yaşanmadı. Yaşanan çatışmanın ardından ilçe merkezine çok sayıda zırhlı araç ve özel harekat polisi sevk edildi.

VALİLİK: 1 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Diyarbakır'ın Lice İlçesi'nde İlçe Emniyet Amirliği ve İlçe Jandarma Komutanlığı'na PKK'lılar tarafından roketatar ve uzun namlulu silahlarla düzenlenen saldırıyla ilgili 1 kişinin gözaltına alındığı açıkladı. Valilikten yapılan açıklamada, şöyle denildi: "10.08.2015 günü saat 13.17 sıralarında Lice İlçe Emniyet Amirliği'ne pikap araç içerisinde gelen 4 terörist tarafından 3 roketatarlı ve silahlı saldırı yapılmıştır. Aynı saatlerde İlçe Jandarma birliklerine de silahlı ve roketatarlı saldırıda bulunulmuştur. Saldırıların ardından pikapla kaçan teröristler aracın devrilmesi sonucu yaya olarak kaçarken gasp ettikleri 21 xx … plakalı bir araçla kaçmışlardır. Yaşanan saldırısı sonrasında, 1 adet roketatar, 2 adet hücum yeleği, 3 adet el bombası, 6 adet AK-47 Kalaşnikof şarjörü, 1 adet el telsizi ele geçirilmiştir. Olayla ilgili olarak, E.Y. isimli şüpheli yakalanarak gözaltına alınmıştır. Yapılan saldırılarda herhangi bir yaralanma ve can kaybı meydana gelmezken, teröristlerin yakalanmasına yönelik geniş çaplı operasyon sürmektedir."

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler