HDP: Seçilmiş yerel yöneticilere yönelik gözaltıları durdurun

Halkların Demokratik Partisi Merkez Yürütme Kurulu tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Bu siyasi gözaltı ve tutuklama operasyonları, fiziki saldırılar bir an önce durdurulmalıdır. Yaşanan çatışmalı durumun ve saldırıların sona erdirilmesi elzemdir. Her geçen saat ve gün sorunların azalmasına değil artmasına hizmet etmektedir" denildi.

Yayınlanma: 19.08.2015 - 14:30
Abone Ol google-news

Halkların Demokratik Partisi Merkez Yürütme Kurulu'nun açıklaması şöyle;  "Diyarbakır'ın Sur ve Silvan ilçelerinde seçilmişlere yönelik yapılan eş zamanlı operasyonda DBP'li Belediye Eşbaşkanları gözaltına alınmıştır. Sur Belediyesi Eşbaşkanları DBP'li Seyid Narin ve Fatma Şık Barut, Silvan Belediye Eşbaşkanları Yüksel Bodakçı ve Melikşah Teke'nin yanısıra DBP Sur İlçe Eşbaşkanı Ali Rıza Çiçek ve birçok DBP'li de gözaltındadır.  Lice, Silvan, Varto, Silopi ve Şemdinli'nin sokaklarında ve mahallelerinde yaşanan baskılarla sivil halk günlerdir mağdur edilmektedir. İlçelerde ve köylerde ev ve işyerlerine yönelik tahribat saldırılarının yaşandığı bugünlerde, şimdi de seçilmiş yönetici ve siyasetçilere yönelik gözaltı ve tutuklama operasyonları kabul edilemez.

Gözaltına alınan seçilmişler ve siyasetçiler derhal serbest bırakılmalıdır. Özellikle AKP yandaşı medya kuruluşları, seçilmiş yerel yöneticileri gerçeklerle hiçbir bağı olmayan asılsız bilgilere dayanarak günlerdir hedef göstermekte, kara propaganda yapmaktadır. Belediye Eşbaşkanlarını ve diğer seçilmişleri hedef gösteren, onların hayatlarını tehlikeye atan bu yaklaşımlar asla kabul edilemez.  Yapılanların 7 Haziran'da ortaya çıkan seçim sonuçlarını hazmedememekten kaynaklandığını bizler biliyoruz.

Sandık iradesini önemsediğini söyleyenlerin, sürekli 'milli irade' cümlelerini kuranların bu söylemlerinin samimi olmadığını gösteren gözaltıları kınıyoruz ve kabullenmiyoruz. Bu siyasi gözaltı ve tutuklama operasyonları, fiziki saldırılar bir an önce durdurulmalıdır. Yaşanan çatışmalı durumun ve saldırıların sona erdirilmesi elzemdir. Her geçen saat ve gün sorunların azalmasına değil artmasına hizmet etmektedir. Türkiye'nin barışa ve çözüme, huzura ve istikrara ihtiyacı vardır. Aksi yönde atılan her adım sorunları derinleştirmekten ve içinden çıkılması güç bir hale getirmekten başka bir işe yaramamaktadır.  Bir kez daha söylüyoruz, her sorunumuzu diyalogla ve müzakere ile çözebiliriz. Demokratik siyasetin yollarının tıkanması ve kullanılamaz hale getirilmesi yakın tarihimizin hiçbir döneminde sorunlarımızı çözmemiş, büyütmüştür."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler