Hakkari Belediye Başkanı gözaltında

Haklarında gözaltı kararı bulunan Hakkari Belediye Başkanı Dilek Hatipoğlu ile Meclis Üyesi Nurullah Çiftçi, avukatlarıyla adliyeye geldi. Bitlis'in Hizan ilçesinde de dün yapılan 'öz yönetim' açıklaması ile ilgili bir kişi tutuklandı.

Yayınlanma: 20.08.2015 - 16:52
Abone Ol google-news

"Anayasal düzeni bozmaya çalıştıkları" iddiasıyla haklarında gözaltı kararı bulunan Hakkari Belediye Başkanı Dilek Hatipoğlu ile Meclis Üyesi Nurullah Çiftçi, avukatlarıyla adliyeye geldi.

Hakkari Cumhuriyet Başsavcılığınca, DBP ilçe teşkilatları ile mahalle meclisleri tarafından kent merkezinde yapılan "öz yönetim" açıklamasıyla ilgili soruşturma kapsamında haklarında gözaltı kararı verilen Hatipoğlu ve Çiftçi, geldikleri adliyeden güvenlik önlemleri eşliğinde İl Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

Hatipoğlu ve Çiftçi'nin, emniyetteki işlemleri sonrası savcılığa sevk edileceği öğrenildi.
      
Hakkari Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, 14 Ağustos'taki basın açıklamasına katılan Hakkari Belediye Başkanı Hatipoğlu ve Belediye Meclisi Üyesi Nurullah Çiftçi'nin de aralarında bulunduğu HDP ve DBP il başkanları ile bazı  parti yöneticilerinin adreslerine 17 Ağustos'ta eş zamanlı operasyon düzenlemiş, 2 kişinin gözaltına alındığı operasyonda Hatipoğlu ve Çiftçi ile bazı parti yöneticileri adreslerinde bulunamamıştı.

HİZAN'DA BİR KİŞİ TUTUKLANDI

Bitlis Valiliği, dün Hizan ilçesinde yapılan 'öz yönetim' açıklaması ile ilgili yazılı açıklamada bulundu. Açıklamada bir kişinin tutuklandığı belirtilerek, şöyle denildi:

"19.08.2015 günü ilimiz Hizan İlçesinde küçük bir grup bir araya gelmiş, Demokratik Bölgeler Partisi sözde halk meclisi eş başkanı Kader Sönmez tarafından yapılan bir basın açıklaması ile sözde öz yönetim ilan edildiği duyurulmuştur. Anayasa ve yasalara aykırı olarak gerçekleşen bu eylem neticesinde ilgililer hakkında yasal takibat başlatılmış ve bu kapsamda emniyet güçlerimiz tarafından yapılan operasyon sonucu Kader Sönmez isimli şahıs ikametinden alınarak Hizan Cumhuriyet Başsavcılığınca sevk edildiği mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderilmiştir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler