'Muhalif gazetecilere yönelik operasyon gelecek mi?'

CHP'li Eren Erdem, İpek Medya Grubu'na polis eşliğinde baskın düzenlenmesiyle ilgili Başbakan Davutoğlu'na yazılı soru önergesi verdi.

Yayınlanma: 01.09.2015 - 13:40
Abone Ol google-news

CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem, IŞİD'e silah sevkiyatına dair haberler yaptıktan sonra Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) ekipleri, ellerindeki 4 sayfalık arama kararıyla İpek Medya Grubu'na polis eşliğinde baskın düzenlenmesiyle ilgili Başbakan Davutoğlu'na yazılı soru önergesi verdi.

Önergesinde Karşı, soL, BirGün, bianet, Radikal, Sözcü, Cumhuriyet gibi muhalif medyaya yönelik bir baskının olup olmayacağını soran Erdem "AKP, bu baskınla birlikte somut olarak seçim çalışmasına başlamıştır. Bugünden itibaren 1 Kasım'a kadar muhalif görüşlü ne kadar yayın organı ve gazeteci varsa susturmak için ellerinden geleni yapacaklar. Sözcü, BirGün, Cumhuriyet Gazetesi'ne yönelik baskınlar yapılacağına dair de partimize bilgiler geliyor. Türkiye artık resmi olmasa da gayriresmi bir olağanüstü hal ilanıyla bu süreci yaşayacaktır." dedi.

Soru önergesi:

IŞİD'e silah sevkiyatına dair haberler yaptıktan sonra Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) ekipleri, ellerindeki 4 sayfalık arama kararıyla İpek Medya Grubu, Koza İpek Holding, İpek Üniversitesi, Kanal Türk ve Akın İpek'in evine polis eşliğinde baskın düzenlemiştir. Bu baskınla birlikte sosyal medyada diğer muhalif medya gruplarına baskın yapılacağına ve karşıt görüşlü gazetecilerin tutuklanacağı dair iddialar gündeme gelmiştir.

Bu çerçeveden hareketle;

1. Halktan toplanan vergilerle IŞİD’e milyonlarca liralık para ve silah yardım yapıldığı iddiasını haberleştiren ve hukuksuzluklar nedeniyle iktidarınızı ve politikalarınızı eleştiren medya gruplarına baskın yapılması, hükûmetinizin seçim çalışmalarını nasıl yürüteceğine dair somut bir gösterge midir?

2. Önümüzdeki günlerde ve seçim sürecinde daha kaç medya organına baskın düzenlenecektir? Doğan Grubu’na veya BirGün, Cumhuriyet, Sözcü veya muhalif diğer gazetelere yönelik bir operasyon planı var mıdır?

3. Online habercilik yapan soL Haber, bianet, Karşı, Radikal gibi ve erişimi engellenen sendika1.org gibi internet haberciliğine yönelik herhangi bir susturma operasyonu hazırlığı var mıdır?

4. Cumhuriyet Gazetesi’nde IŞİD’e çeşitli mühimmatların tırlarla yollandığına dair daha önce haber yapan Can Dündar’a yönelik bir yakalama kararı çıkarılacak mıdır?

5. AKP iktidarını ve politikalarını basın yoluyla eleştirmenin cezalandırılması için herhangi bir yasa çalışması başlatılacak mıdır? AKP’yi eleştirmenin veya bir hukuksuzluğu basın yoluyla dile getirmenin cezası nedir?


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler