Yaşı 14, tutuklanma nedeni kitap okumak

14 yaşındaki Y.D.A. Mersin’de kampa katıldığı için terör örgütü üyeliği suçlamasıyla tutuklandı. Y.D.A.’nın ‘suçu’ çantasından üzerinde yıldız bulunan bir kitap ayracı ve Mahir Yürekliler isimli bir kitabın çıkması.

Yayınlanma: 04.09.2015 - 06:30
Abone Ol google-news

Mersin’in merkez Mezitli ilçesi Kazanlı mevmisinde 20 Ağustos’ta deniz kenarında halka açık bir kampa düzenlenen operasyonda “DHKP-C” üyesi oldukları gerekçesiyle 41 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlardan 14 yaşındaki Y.D.A.’nın da aralarında bulunduğu 8’i kadın 13 kişi tutuklandı.

Y.D.A.’nın avukatı Sevim Küçük, dosyaya gizlilik kararı konulduğu için dosyanın içeriğini öğrenemediklerini, tutuklamaya yaptıkları itirazın reddedildiğini belirtti. Y.D.A.’nın çantasından sarı zemin üzerinde yıldız bulunan kitap ayracı ve Ümit İlter’in yazdığı 12 Eylül dönemini anlatan “Mahir Yürekliler” adlı kitap nedeniyle “Silahlı terör örgütü üyeliği” ile suçlandığını belirten Avukat Küçük, “Biraraya gelip kitap okumaları ve tartışmaları, örgüt eğitimi gibi yorumlanıyor. Böyle bir algı oluşturuluyor ama bu algı zorlamasıdır” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler