Pisliğe batmışlar

‘Cumhurbaşkanı’nı dinlemişler’ diyen Başbakan Erdoğan, parti kurmaylarına 550 milletvekilinin de dinlendiği bilgisini verdi.

Yayınlanma: 31.01.2014 - 21:52
Abone Ol google-news

İran dönüşü gazetecilere “Cumhurbaşkanı, Meclis Başkanı ve ailemize varıncaya kadar herkesi dinlemişler” diyen Başbakan Tayyip Erdoğan, parti kurmaylarına da “550 milletvekilini dinlemişler, yatak odalarına bile girmişler” değerlendirmesini yaptı. Fethullah Gülen’in son çıkan telefon kaydında 78 milletvekilinin istifa edeceği belirtilirken; AKP yöneticileri, partiden istifa etmeleri için milletvekillerine şantaj yapıldığını ileri sürüyor.

Siyasette yeni bir telefon dinleme furyası yaşanıyor. Kimlerin kaydettiği ve yasal olup olmadığı bilinmeyen telefon kayıtları art arda internet sitelerine servis ediliyor. 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonunun ardından cemaatle hükümet arasındaki kavganın büyümesiyle önce Fethullah Gülen’in “ananas” ifadesinin geçtiği telefon kaydı yayımlandı. Bunun ardından Başbakan Tayyip Erdoğan’ın kızı Sümeyye Erdoğan’ın yolsuzluk soruşturmasında adı geçen bir işadamıyla villa üzerine yaptığı konuşma servis edildi. Önceki gün Fethullah Gülen ile bir kişi arasında geçen konuşma çıktı. Konuşmada Gülen’e AKP’den 78 milletvekilinin istifa edeceği bilgisi verilirken, operasyonla ilgili değerlendirmeler yapılıyor.

Başbakan Tayyip Erdoğan’ın dinlemelerle ilgili yaptığı son açıklama dikkat çekti. Erdoğan, İran dönüşü gazetecilere yaptığı açıklamada,“Cumhurbaşkanı’na, Meclis Başkanı’na, bana, ailelerimize, çocuklarımıza varıncaya kadar herkesi dinlemişler. Direkt dinlemesi şart değil zaten, mesela birini dinliyor, ben de telefonla onunla konuşuyorum, oradan takılıyor. ‘Böcek’ itirafları gelmeye başladı. Arkadaşlar böcekle ilgili çalışıyorlar. Kendilerine yeni şeyler geliyor. Bazı şeyler yeni dökülmeye başladı. Herkes ürküyor, korkuyordu. Baktılar ki şey yapmaya başladı. Artık bilgiler gelmeye başladı. Kimler neler çekmiş neler, itiraflar gelmeye başladı” dedi.

Başbakan Erdoğan, parti kurmaylarıyla yaptığı toplantılarda da benzer değerlendirmelerde bulundu. Erdoğan’ın dinlemelerle ilgili olarak “Herkesi dinlemişler, 550 milletvekilini dinlemişler. Yatak odalarına bile girmişler” dediği öğrenildi.

Şantaj iddiası

AKP yöneticileri, partideki bazı istifaları dinleme bağlantılı şantaja bağlıyor. Parti yöneticileri, milletvekillerinin istifa etmesi için şantaj yapıldığını belirterek “Sadece milletvekillerine değil operasyonları yapması, gözaltıları gerçekleştirmesi için hâkim ve savcılara da baskı ve şantaj yapıyorlar” görüşünü dile getiriyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler