Cizre'de sokağa çıkma yasağı

Yasağın ardından internet ve telefon kesintileri yaşandı. Gece geç saatlere kadar yoğun silah seslerinin geldiği ilçede kadınlar ve gençler sokaklarda ses çıkarma eylemi yaptı.

Yayınlanma: 04.09.2015 - 19:14
Abone Ol google-news

Şırnak Valiliği, Cizre’de dün gece saat 20.00’den sonra sokağa çıkma yasağı ilan etti. Valilik’ten yapılan açıklamada, “Bölücü terör örgütü mensuplarının yakalanması, halkımızın can ve mal güvenliğinin sağlanması için ikinci bir emre kadar sokağa çıkma yasağı ilan edilmiştir” denildi.

Yasağın ardından Cizre’de internet ve telefon kesintileri yaşanırken Sur ve Yasef mahallelerinde  çatışma çıktı. İlçeden geç saatlere kadar yoğun silah sesleri duyuldu. 

‘Katliam’ uyarısı

Televizyonda açıklamalarda bulunan Cizre Belediye Başkanı Leyla İmret, halkın sokağa çıkma yasağını tanımadığını, kadınlar ve gençlerin sokaklara çıkarak ses çıkarma eylemi yaptığını kaydetti. İmret, silah sesleri duyulan ilçede ka dınların zılgıt sesleri ve havai fişek seslerinin yankılandığını söyledi. “Bu gece katliam ile karşı karşıyayız” diyen İmret yaşanacak saldırıya karşı Türkiye halklarının tepki göstererek Cizre ile dayanışma içinde olması çağrısında bulundu.  Öte yandan Ağrı ve Tendürek dağları, Ağrı Valiliği tarafından üçüncü kez 15 gün süreyle ‘özel güvenlik bölgesi’ ilan edildi.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler