Kürtçe konuştuğu için öldürdüler

Çağlayan’da ailesi ile Kürtçe konuşan Sedat Akbaş, bir grubun bıçaklı saldırısına uğradı. 21 yaşındaki Akbaş aldığı bıçak darbeleri nedeniyle yaşamını yitirdi.

Yayınlanma: 08.09.2015 - 07:21
Abone Ol google-news

Hakkâri’nin Dağlıca bölgesinde PKK’nin askeri konvoya yönelik saldırısının ardından önceki gün İstanbul Çağlayan’da ailesi ile Kürtçe konuşan Sedat Akbaş, bir grup tarafından bıçaklanarak öldürüldü. Olayın ardından polis, yaptığı araştırmada saldırıya karışan 4 kişiyi gözaltına aldı.

Çağlayan’da iddiaya göre önceki gün akşam otobüs durağında beklerken ailesi ile birlikte Kürtçe konuşan 21 yaşındaki Sedat Akbaş, yanına yaklaşan bir grup tarafından sessiz ve Kürtçe konuşmaması konusunda uyardı. Akbaş’ın kimseyi rahatsız etmediğini ve ailesi ile konuştuğunu söylemesine karşı gruptakiler ısrarını sürdürünce tartışma çıktı.

Tartışmanın büyümesi üzerine gruptan bir kişi cebinden çıkardığı bıçağı Sedat Akbaş’ın kalbine ve ciğerine sapladı. Bıçak darbeleri ile yere yığılan Akbaş, çevredekilerin de yardımıyla hastaneye kaldırıldı. Akbaş, yapılan tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi. Polis ise saldırganlardan 4 kişiyi kısa sürede yakalayarak gözaltına aldı. Evli ve 1 çocuk babası olan Akbaş’ın cenazesi dün memleketi Batman’a gönderildi. Eşi 6 aylık hamile olan Akbaş’ın kimseye zararı olmayan sessiz biri olduğu belirtildi. Yakınları “Kürtçe konuştuğu için bıçaklanarak öldürülmüş. Evli ve 1 çocuğu vardı. Daha askerliğini de yapmamıştı” dedi


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler