Çatışmasız gün geçmiyor... Bir günde 5 şehit

Silvan’da iki asker çapraz ateşe tutularak, Beştüşşebap’ta bir asker bombalı saldırıda, Nusaybin’de de bir asker operasyonda, Cizre’de ise bir polis 3 hafta sonra şehit oldu

Yayınlanma: 01.10.2015 - 09:43
Abone Ol google-news

<video:379299>

Diyarbakır’ın Silvan İlçesi’nde dün sabah evlerinden çıkan Astsubay Kıdemli Çavuş Tolga Topçuoğlu (26) ile Uzman Çavuş Sinan Uçan (31), otomobillerine bindikleri sırada PKK’liler tarafından çapraz ateşe tutularak şehit edildi. Beytüşşebap’taki bombalı saldırıda 1 asker, Mardin’in Nusaybin’de de Bagok dağında düzenlenen operasyonda da 1 asker şehit oldu. 3 hafta önceki Cizre saldırısında yaralanan polis Emre Akbaş da tedavi gördüğü hastanede kurtarılamayarak şehit oldu.

Silvan’da Topçuoğlu ile Uçan dün sabah saat 07.00’de göreve gitmek üzere, Bahçelievler Mahallesi’nde bulunan Şirinevler Sitesi’ndeki evlerinden çıktı. Sitenin bahçesindeki otomobillerine binmeye hazırlanan Uçan ve Topçuoğlu’na, yüzleri maskeli PKK’liler otomatik silahlarla çapraz ateş açtı. Ağır yaralı olarak Silvan Devlet Hastanesi’ne kaldırılan 2 asker kurtarılamadı. Şehitler Diyarbakır Asker Hastanesi’nde düzenlenen törenin ardından memleketlerine uğurlandı.

Mardin’in Nusaybin ve Midyat ilçeleri arasındaki Bagok dağındaki çatışmada Çankırı nüfusuna kayıtlı Jandarma Komando Uzman Onbaşı Hakan Öcalan şehit oldu, 1 asker de yaralandı. Çankırı Valisi Vahdettin Özcan taziye mesajı yayımladı. Şehidin cenazesi bugün İstanbul Pendik’te toprağa verilecek.

Bombalı saldırıdan kurtuldu

Silvan’da şehit düşen Jandarma Astsubay Tolga Topçuoğlu’nun 20 gün önce bombalı saldırıdan yara almadan kurtulduğu ortaya çıktı. Silvan’da 23 Eylül’de de aynı askeri birlikte görevli Uzman Çavuş Mehmet Ali Sarak, sivil kıyafetle evinden çıkarken PKK’lilerin saldırısı sonucu şehit olmuştu.

3 ay önce baba olmuştu

Şehit Astsubay Tolga Topçuoğlu’nun Malatya’daki baba evine acı haber gitti. Baba Alaattin Topçuoğlu evinin önüne kurulan taziye çadırında taziyeleri kabul etti. 2 yıl önce göreve başlayan Topçuoğlu’nun ağabeyinin de uzman çavuş olarak görev yaptığı öğrenildi. Baba Alaattin Topçuoğlu, “Zaten şehit haberleri izledikçe ağlıyordum. Bilmedim ki benim de başıma gelecek” dedi. Şehidin cenazesi Malatya’ya getirildiğinde 1 yıllık eşi Aysun Topçuoğlu, 3 aylık bebeği Baran’a sarılarak,“Bu nasıl yangın? Her yanımı yaktı. Vatan sağ olsun hadi. Sağ oluyor mu? Hadi sağ olsun vatan. ‘Barış barış’ dediniz benim kocamın kanını aldınız. Hadi şimdi barışın. Kocamın kanı döküldü, hadi barışın” dedi.

Uzman Çavuş Sinan Uçan’ın İzmir’in Gaziemir İlçesi’ndeki evine ateş düştü. Acı haberi alınca sinir krizi geçiren işçi emeklisi baba Celalettin Uçan ve anne Türkan Uçan’a sağlık ekipleri müdahale etti. Yalova’da görev yapan şehit uzman çavuşun 3 ay önce, eşi Sibel Uçan ile Silvan’a giderek göreve başladığı, kızı 10 yaşındaki Sudem’i ise eğitimi için İzmir’deki babasının evine bıraktığı belirtildi. Uçan’ın önceki gün ailesiyle yaptığı telefon görüşmesinde bulundukları bölgenin sıkıntılı olduğunu, her an saldırı olabileceğini anlattığı ifade edildi. Şehit uzman çavuşun bir erkek kardeşinin Şanlıurfa’da öğretmenlik yaptığı kaydedildi.

4 gün önce göreve başladı

Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesi Taşarası Köyü yakınlarında PKK’lilerin yola döşedikleri patlayıcıyı infilak ettirmesi sonucu 25 yaşındaki uzman çavuş Hasan Büber şehit oldu, bir asker de yaralandı. Büber’in şehit haberi Kütahya’nın Tavşanlı ilçesi Beyköy Mahallesi’ndeke baba evini yasa boğdu. Baba Ahmet ve anne Semra Büber acı haberle sarsıldı. Şehit Uzman Çavuş Büber’in 29 Ağustos’ta evlendiği, 4 gün önce de yakınlarıyla helalleşerek görev yeri Şırnak’a gittiği öğrenildi. Şehidin bugün Tavşanlı’da düzenlenecek törenin ardından toprağa verileceği belirtildi.

3 hafta sonra şehit oldu

Şırnak’ın Cizre ilçesinde 3 hafta önce Özel Harekât polislerini taşıyan zırhlı araca, PKK’lilerin roketatarlı saldırısı sonucu yaralanan 22 yaşındaki özel harekât polisi Emre Akbaş, tedavi gördüğü Ankara’daki Gülhane Askeri Tıp Akademisi’nde kurtarılamayarak şehit oldu. Acı haber, şehit polis Akbaş’ın memleketi Aksaray’daki baba evini yasa boğdu.Baba Mustafa Akbaş ve anne Hatice Akbaş, oğullarının acı haberini aldıktan sonra gözyaşına boğuldu. Akbaş çifti, şehit oğullarının cenazesini almak üzere Ankara’ya giderken, evlerine Türk bayrağı asıldı.Şehit polis bugün Aksaray’da toprağa verilecek.

Boykot yapmayan okullara saldırı

Eğitim Sen’in çağrısıyla anadilde eğitim için yapılan boykota uymayan 7 köy okuluna saldırı düzenlendiğini, okullarda hasar oluştuğunu belirtti. Tunceli’nin Hozat İlçesi’ne bağlı Yenibaş Jandarma Karakolu’na dün saat 15.00 sıralarında bir grup PKK’li tarafından silahlı saldırı düzenlendi. Krakolda bulunan askerlerin de karşılık vermesi üzerine yaklaşık 10 dakika süren çatışma yaşandı. Kobra helikopterleri, PKK’lilerin kaçış güzergâhını bombaladı. Mardin Valiliği’nin sokağa çıkma yasağı kararının ardından güvenlik güçleri Bagok Dağı’na operasyon başlattı. Çıkan çatışmada 2 asker yaralandı, 1 PKK’li öldürüldü. Mardin Valiliği de Nusaybin ilçe merkezinde de sokağa çıkma yasağı ilan etti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler