Özel harekat polisi muhabirin kafasına silah dayadı

Silvan'da özel harekat poliseleri belediyenin bahçesine yaptıkları baskında Özgür Gün TV çalışanı Serhat Yüce'in kafasına silah dayayarak gözaltına aldı.

Yayınlanma: 04.10.2015 - 17:49
Abone Ol google-news

<video:381345>

Silvan’da dün sabah erken saatlerden itibaren özel harekât polisleri tarafından ilçe genelinde evlere operasyon gerçekleştirildi. Silvan Belediyesi’nin bahçesine de baskın yapan polis, Özgür Gün TV çalışanı Murat Demir ile DİHA Muhabiri Serhat Yüce’yi kamera ve makinelerine el koyarak gözaltına aldı. Yaşananlarla ilgili Cumhuriyet’e açıklama yapan HDP Milletvekili Sibel Yiğitalp, basın mensupları ile belediye bahçesinde oturdukları sırada olayın gerçekleştiğini söyledi.

Yiğitalp, “Sabah 09.20 sıralarıydı. Belediyenin bahçesinde oturuyorduk. Bu sırada dışarıdan zırhlı araçlar geçti. 2-3 tane akrep ve kirpi ile yarı otobüs özel harekâtçılarla doluydu. O sırada, özel harekâtçılar zırhlı araçlardan bir anda sinirli bir şekilde inerek belediyenin bahçesine girdiler. Basın mensubu arkadaşlara ‘ben size burada durmayacaksın demedim mi?’ diye bağırdı. Sonra darp etmeye çalıştılar. Biz araya girdik. ‘Ne yapıyorsunuz?’ dedik. Hepimize silah doğrultuldu. Direkt beni hedef alarak bana da silah doğrultuldu. ‘Sana da sıkarım, size de sıkarım’ dedi. Arkadaşları darp ederek gözaltına aldılar. Gözaltı sırasında balkondan olayı izleyenlere de hakaret ettiler” iddialarında bulundu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler