Grev ve boykot ikinci gününde: Polis anmayı engellemek istiyor

Ankara'daki katliamı protesto etmek için gerçekleştirilen grev ve boykot ikinci gününde... İstanbul'daki anma etkinliği Valilik kararıyla engellenmek istenirken, Ankara'da katliamda ölenlerin isimlerinin yazıldığı beyaz balonlar gökyüzüne bırakıldı.

Yayınlanma: 13.10.2015 - 12:16
Abone Ol google-news

<video:387035>

Ankara'daki katliamın ardından alınan grev ve boykot kararı bugün ikinci gününde. Bugün İstanbul, Ankara ve İzmir'de yürüyüş ve basın açıklamaları yapılacak.

İşte Türkiye'de saat saat yaşananlar...

13.41 ANKARA'da 97 kişinin yaşamını yitirdiği canlı bomba saldırısı Bursa'da KESK, DİSK, TMMOB, TTB ortak yürüyüşüyle protesto edildi.  Bursa Setbaşı Köprüsü üzerinde toplanan yaklaşık 100 kişilik grup, sloganlar atarak ve Ankara’daki terör eyleminde ölenlerin fotoğraflarını taşıyarak yürüyüşe geçti. Atatürk Caddesi üzerinden anıtın önüne gelen grup burada basın açıklaması yaptı. Açıklamayı Eğitim Sen Bursa Şube Başkanı Cihat Uygur okudu.

Uygur, "Bu eylem tüm halkımızı korkutma amaçlıdır. Çocuklarımızın yarını, tüm ülkemiz ve insanlık için korkuyoruz.  Saldırıda hayatını kaybeden barış isteyen yurttaşlarımız için Türkiye’nin dört bir yanına dağılan acımızla tüm dostlarımız ile sokaktayız" dedi.  Grupta bulunanlar ölenlerini adını tek tek okuduktan sonra saygı duruşunun ardından sessizce dağıldı.

SAAT 13.30 Ankara'da üniversiteli öğrenciler katliamda yitirilen canların isimlerinin yer aldığı dövizlerle oturma eyleminde.

SAAT 13.15 İstanbul Üniversitesi öğrencileri ve akademisyenleri katliamlara karşı eylemde. "Korkmuyoruz" ve "isyandayız" sloganları atılıyor.

SAAT 12.50 Ankara Sakarya Caddesi'nde katledilenlerin isimlerinin yer aldığı balonlar gökyüzüne bırakıldı.


SAAT 12.46  ÇANKAYA'daki Kolej Meydanı'nda toplanıp, Ankara'da yaşanan canlı bomba saldırısını protesto etmek için, Sakarya Caddesi'ne yürümek isteyen grup ile polis arasında arbede çıktı. Yolu kapatmak isteyen gruba polis, biber gazıyla müdahale etti.

<video:387065>

SAAT 12.30 Ankara Kızılay'daki Sakarya Caddesi'nde yüzlerce kişi katliamı lanetlemek için toplandı

SAAT 12.20 Ankara Tren Garı’ndaki bombalı saldırıyı protesto için Kolej kavşağından yürümek isteyen kalabalığa polis ekipleri biber gazı ile müdahalede bulundu.
Polislerle kalabalık arasındaki arbede devam ediyor.

SAAT 12.15 Ankara'daki patlamayı protesto etmek için Sirkeci Garı'nda toplanan gruba, polis izin vermedi. Dağılmayan grup gar önünde oturma eylemi yaptı.

Valiliğin izin vermemesi üzerine KATLİAMI protesto etmek için Sirkeci Garı'na gelen eylemciler, polis engeli ile karşılaştı. Polis eylemcileri uyararak dağılmalarını istedi. 'Katili tanıyoruz' pankartı taşıyan eylemciler 'katil istifa' sloganları attı. Kısa bir açıklama yapan eylemcilere CHP Milletvekili Mahmut Tanal'da destek verdi. Eylemciler garın önünde oturma eylemi yaptı.

SAAT 12.00 Yürüyüşü gerçekleştirmek isteyen vatandaşlar ile polis arasında arbede yaşanıyor. Cerrahpaşa kapısında şu sıralarda basın açıklaması yapılıyor.


Fotoğraf: Özgür Aydoğan

SAAT 11.00 Cerrahpaşa içinde bulunan kitle Beyazıt'a yürümek istiyor, polis izin vermiyor.

SAAT 10.45 Cerrahpaşa Tıp Fakültesi hastanesi girişleri polis tarafından kapatıldı.


Fotoğraf: Cem Özbek

SAAT 10.30 Cerrahpaşa'da toplanan grup, Beyazıt Meydanı'na doğru yürümeye başladı. Binlerce kişi 'sessiz şekilde' yürüyor.


 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler