Çalıştıkları bankanın ATM'lerini soydular

Mersin'de çalıştığı bankanın 12 ATM'sinden 2 milyon 134 bin TL çaldığı iddia edilen teknik eleman ile aynı bankanın bir şubesinde çalışan güvenlik görelisi ile 2 arkadaşı, polisler tarafından yakalandı.

Yayınlanma: 20.10.2015 - 14:53
Abone Ol google-news



Mersin Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri geçtiğimiz günlerde bir bankada teknik eleman olarak çalışan A.K.'nin (31) bu bankaya ait 12 otomatik para çekme makinesinden (ATM) 2 milyon 134 bin lira çalarak ortadan kaybolduğu olayla ilgili çalışma başlattı. Ekipler yaptıkları çalışmalar sonunda teknik eleman A.K. ile aynı bankanın bir şubesinde güvenlik görevlisi olarak çalışan S.K. olayın azmettirici olan E.K. ve yanlarında bulunan İ.K.'yı 'teşekkül halinde nitelikli nırsızlık, güveni kötüye kullanma, Bankacılık Kanunu'nun 160. maddesine muhalefet' suçundan yakaladı.

Yakalanan şüphelilerden 6 bin 375 bin TL para, 1 adet matkap, 1 adet kredi kartı kopyalama makinası, 13 adet kopya kredi kartı, 1 adet polis frekansına uyarlı el telsizi ele geçirildi. Şüphelilerin olayda kullanmış oldukları 1 adet otomobil ile malzemelere el konuldu.

Şüphelilerin parayı ne yaptıklarını söylemedikleri olayın azmettirici olduğu öne sürülen E.K.'nın 125 bin TL ile lüks bir otomobil aldığı öğrenildi. Şüpheliler Asayiş Şube Müdürlüğü'ndeki sorgularının ardından adliyeye sevk edildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler